yehuda כתב:אני מתפלא שאתה מתעלם ממכתב מפורש של החפץ חיים וסומך על איזו עדות עלומה מחתנו. בכל אופן כמובן שהכי קל לומר כאילו הדבר ספק וכאילו יש כאן מחלוקת עצומה בין גדולי עולם, בעוד שהמכתבים של גדולי וענקי הדורות כמו החפץ חיים, הכף החיים, רבי יוסף רוז'ין, הגאון מבריסק, הרב אלפנדרי, הם מכתבים מפורשים שכתבו בעצמם ובשפה הכי ברורה שיש, ואתה מביא לי ראיות מאיזה מכתב שסך הכל ביקשו להתפלל לרפואתו, כאשר ברור לכל בר דעת שאין ביד כל אחד מהחותמים להשפיע בדיוק נמרץ על כל הנוסח שנכתב על ידי מעריציו, ואתה מדייק לי כל מילה כאילו נכתבה על ידיהם.
כאשר אתה מקרר את האמבטיה ומנסה להציגו כספק צדיק אתה גורם במו ידיך לאנשים להכשל בקריאת ספריו שגדולי ישראל כתבו בשפה הכי ברורה שיש שהם גרועים באופן נורא, ובהצדקת שיטתו האיומה והפסולה שגרמה להרס לא יתואר בכלל ישראל. אתה באמת בן אדם חכם, אבל אל תצדק הרבה! הרי זו היא שיטתו האיומה של אותו האיש שלא ידע להבדיל בין טוב לרע ובין טמא לטהור!
אתה מציג את הענין כאילו מדובר כאן בענין שבספקות שאתה מציג אתה כאילו מצדיק את עצמך בפני בית דין של מעלה, בעוד שההפך הוא הנכון. בכך שאתה מנסה להציג אותו כספק צדיק, אתה עתיד ליתן דין וחשבון לבית דין של מעלה על קירור האמבטיה הרותחת. אתה לא עומד מהצד, אלא מביע דעה בנחרצות ובתוקף כשאתה מציג את עצמך בקי וחכם פי אלף מכל האחרים.
ואגב: כל המכתבים שהובאו לעיל הם ממקורות מוסמכים, ולא מהאתר אזמרך בלאומים, וברובם יש את צילומי כתב היד, וגם אין הכחשות למכתבים האלה!
הטיפשות שלך מרקיעה שחקים. לא הייתי אמור לענות כסיל כאוולתו, אבל משום שלא יאמרו מדשתקי שמע מינה דלית מאי למימר, אענה פעם אחת, וזהו. אח"כ תוכל להגיד את אשר עם לבבך, ואי"ה אני לא אענה יותר. כי גם עתה אין דבריי מכוונים אליך, אלא להעומד מן הצד וחושב שיש לך 'קייס' מוצדק.
קודם כל, המכתב של החפץ חיים אינו מדבר נגד הרב קוק, ובוודאי שאינו משמיצו. הוא מדבר נגד מי שהתבטא על האוניברסיטה העברית שהוא ביהמ"ק השלישי, וזה בדיוק העלילה שהעלילו על הרב קוק שאמר ככה. הוא לא אמר כן אלא קצת בסגנון חריף שהרוצה להקצין יכול להביא דיבתו רעה. החוצפה וההיתממות לומר 'עדות עלומה מחתנו', מקוממת ביותר. אבל לא אותי, כי כבר ראיתי לעיל שאינך מבין בין ימינך לשמאלך, ואינך יודע טיפת היסטוריה, כך שעדות חתנו הוא עדות עלומה. אז קודם כל תעשה איזה בירור מי הוא חתנו, מה כתב, והיכן כתב. שלישית, ידוע גם שהחפץ חיים עזב את הכנסיה הראשונה של אגו"י, כי קנאי ירושלים היו שם ודיברו סרה בהרב קוק, ועל חוצפתם לדבר בהרב קוק עזב את המקום במחאה. אבל אתה תתעקש עם מכתב שלא הפנה להרב קוק, ויתכן שלא דיבר ממנו אלא מהקיצוניים עוד יותר ממנו, ואף אם כן דיבר ממנו הרי רואים שדיברו לשה"ר בהרב קוק מה שלא היה בו, ואף אם תתעלם מכל זה לא תוכל להתעלם מזה שאף פעם לא כתב עליו תוארים שנתת לו.
מול המכתבים של שאר הרבנים שהבאת (מה גם שיש מבניהם המוטלים בספק, כגון הסב"ק אלפנדרי, ואכמ"ל), יש מכתבים רבים של רבנים שתמכו בו וכתבו אליו באהדה והערצה גלויה, אף לאחר שקנאי ירושלים פגעו בו [ולעיל הבאתי את הקול קורא להתפלל לרפואתו בשנתו האחרונה של הרב קוק, רק בכדי שנראה כמה גדו"י אחזו ממנו אף באותה שעה]. מחשבתי הראשון היתה להביא דברי הרבנים האלו, ולברר סיח וסיג מכל הטענות שעלו נגדו. אלא שהחמצת את השעה ברוב טיפשותך ועליבותך 'לפסוק' על גדול השנוי במחלוקת שהוא רשע ואפיקורס, וא"כ אתה לא מעוניין בבירור כלל, אלא בהשמצות. אז יערב וינעם לך ולא אגרר לדבריך.
החוצפה לדבר מאמבטיה רותחת כאילו מדובר בעמלק - כאשר כל גדולי הדור של זמן האחרונה ה"ה הגרי"ש אלישיב, הגרש"ז אוירבך, והגר"ע יוסף, אמרו עליו שהיה צדיק גדול, ומהם התבטאו באופן מבהיל על עלו שמדברים נגדו - הוא אבסורד במיטבו. גדולי ירושלים שהכופפו לדמותו הגדול, כמו הגרצ"פ פרנק, הגרי"מ טיקוצינסקי, הגרי"מ חרל"פ, הגר"א לוין, הגר"י הוטנר, הרב הנזיר, וכמובן עוד כמה גדולים שנעשו 'מזרוח'ניקים', וידידיו הגדולים כמו הגה"ק בעל הלשם והגרא"ז מלצר, כנראה לא הכירוהו מספיק, ול"ע נכשלו בקירור האמבטיה.
כמובן שהתעלמת מדבריי הנ"ל, שאתה עדיין יכול לברר הענין בכי טוב בין ע"י בירור הענין בהיסטוריה, ובין ע"י בירור דבריו שבספריו, ותוכל לראות אם יש בהם מינות ואפיקורסות. ועד שאתה עושה כן, תשתוק ולא תכווה בגחלתן של ת"ח. כמובן גם שהתעלמת מזה שיש צד גדול של גדו"י [יותר גדול מהצד השני] שהעריצוהו - על אף שהסתייגו משיטותיו הקצת מוזרות, ולכן לבוא ולהיתלות בצד קטן שאמרו שהיה אפיקורס, ועל סמך זה לדונו ברותחין, היא טיפשות גמורה ויכול לגרום לך לשלם ע"ז בעוה"ב.
ולפני שאני מסיים, יש יותר לומדים בספרי הגראי"ה קוק, מבספרי מתנגדיו. לא ראיתי שהבחורים בישיבת מרכז הרב (דוגלים ביותר בשיטתו, הגם שגם הם שינו ע"י בנו רצי"ה) יהיו אפיקורסים ח"ו, ואם שיטתם תמוה ומוזרה, אינני רואה איך יש בזה קירור איזושהי אמבטיה, והמציאות תוכיחה שהם מאמינים בה' בתכלית, ומצטרפים למנין וכו'. אז תחת מלדבר בהקצנה נוראה שמתאים - אולי - לתינוק במאה שערים, תתחיל להתבגר ולראות את הענין בכל רוחבו.
נקטתי לשון נוכח, אבל אני רואה על נכון לומר שנית שדבריי להדיא לא מופנים ליהודה, שהרי אין לי צל של ספק שיתחיל לדבר שוב פעם שטויות והזיות, שהרי לא רצה לעשות דיון באופן רגיל ונורמלי, אלא התחיל מיד לכתוב תוארים גסים שאינם נסבלים לכל מי שיראת אלקים נוגעת בלבבו. על כן לא כתבתי כאן אלא לשאר החברים שקראו את דבריו, והיו יכולים לחשוב שהוא מדבר לעניין, וכביכול אין מה לענות על חלומותיו ועל דבריו. לכן אזרתי חלציי ויצאתי נגד תגובתו מלאה טיפשות והקצנה, בכדי ששאר הקוראים ידעו על נכון שעל כל דבר שיוצא מפיו יש לי באמתחתי פי עשר מה לענות, ומה שלא אענה מכאן ולהבא איננה משום שאין לי מה לענות אלא משום שאינני רוצה להתווכח להמשיך הדיון, כאשר השמצות זולות ותוארים נבזים הם בפי צד המתנגד.
ואת והב בסופה.