אני פה כתב:האם בגלל סערת לפיד אבדנו את כל העקרונות?
האמת פשוטה וכואבת הדבר היחיד שעל זה יקום ויפול הממשלה זה כסף ותפקידים.
גם הח"כ הם בכלל החרדים החדשים שמושפעים מרוח הרחוב וקרירות ביראת שמים.
נכון שהם נלחמים על כל מיני דברים אך לצערי כנ"ל.
ירושלים של מעלה כתב:תוסיף עוד תשובה לסקר:
חברי הכנסת ממונים על ידי גדולי ישראל ואני סמוך ובטוח שגדולי ישראל יודעים הכי טוב מה לעשות והם מצווים להם.
עטרת תפארת כתב:חכי יהדות התורה הם שלוחי דרבנן , ועושים את רצונם ותו לא!
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:מי שזוכר את מחאת המשחן בשבת
ואת טריקת הדלת והיציאה מהקואליציה
שגרמה לבחירות שבהם קיבל טומי לפיד שר"י 15 מנדטים
על גבי סערת "מדינת ההלכה" שכביכול מנסים החרדים לכפות על שכניהם שעדיין אינם שותו"מ.
מי שזוכר מה שקרה אז,
מבין היטב את ההתנהלות כיום.
לא שמה שעשו אז היה טעות.
זה היה נכון לשעתו, אך משנודעו התוצאות
חושבים שבעתיים על כל סערה שמקימים על נושאים בעלי אופי יהדותי.
אם טעיתי תקנו אותי.
אני פה כתב:האם בגלל סערת לפיד אבדנו את כל העקרונות?
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:מי שזוכר את מחאת המשחן בשבת
ואת טריקת הדלת והיציאה מהקואליציה
שגרמה לבחירות שבהם קיבל טומי לפיד שר"י 15 מנדטים
על גבי סערת "מדינת ההלכה" שכביכול מנסים החרדים לכפות על שכניהם שעדיין אינם שותו"מ.
מי שזוכר מה שקרה אז,
מבין היטב את ההתנהלות כיום.
לא שמה שעשו אז היה טעות.
זה היה נכון לשעתו, אך משנודעו התוצאות
חושבים שבעתיים על כל סערה שמקימים על נושאים בעלי אופי יהדותי.
אם טעיתי תקנו אותי.אני פה כתב:האם בגלל סערת לפיד אבדנו את כל העקרונות?
ר' אני פה.
לפי תמונת פרופילך נראה שצעיר אתה מכדי זכירת המאורע שציינתי,
אך, עדיין ביכולתך לברר אצל אלו שכן זוכרים.
לבוא ולכתוב מילים כמו שכתבת כהמשך למה שכתבתי אני,
נראה או שלא הבנת מה כתבתי,
או שאתה מתכחש למציאות שקרתה כתוצאה ישירה מהמשבר הנ"ל.
בשורש הדברים:
אין תועלת ביציאה מהקואליציה לשמירת השבתות האלו,
כיון שתכניות משרד התחבורה ימשיכו בפעולתם גם אם תיפול הממשלה,
זהו צעד מחאתי שבזמנו החליטו גדולי הדור שיש לעשותו,
וכיום לאחר שניסיון העבר הוכיח את תוצאות האקט ההוא שהיה
הדבר פשוט שמעשה כזה רק יכול להזיק לציבור החרדי בארה"ק.
ומי שלומד מתוצאות מעשיו לכלכל את מעשיו בעתיד, לא איבד את עקרונותיו,
אלא הוא יודע מה יגרמו מעשיו והוא חושב פעמיים לפני שהוא מבצע מהלך אגרסיבי.
אם יש לך משהו ענייני להתווכח בהסבר רווחי היציאה מהקואליציה,
או דרך למצוא פתרון איך לא יתפתח מזה קמפיין המונים מבית יש עתיד על הכפייה הדתית,
בבקשה הגב,
אבל לבוא ולהשמיץ כאחרון הקנאים הממורמרים על הכסף והתפקידים,
אדרבה, תן דוגמה על ממשלה שנפלה בעקבות כסף ותפקידים (מצד הציבור החרדי כמובן)
תעשה שיעורי בית ותחזיר תשובה עניינית
בהצלחה
שיך כתב:''אי אפשר לפוצץ הכל ביום'': החרדים שומרים על איפוק למרות חילול השבת"
חברי הכנסת מהסיעות החרדיות סופגים ביקורת על התנהלותם לנוכח העבודות ברכבת בשבת, אולם אין להם שום עניין בפירוק הקואליציה. "צריך למצות את כל האפשרויות לפני שנשבור את הכלים", הם אומרים ומזהירים: "אם החבל יימתח יותר מדי – זה עלול להגיע למשבר"
ביום חמישי, בשעות הערב המאוחרות, התייעצו חברי כנסת מש"ס ויהדות התורה אם לשלוח לראש הממשלה בנימין נתניהו מכתב ובו דרישה לבטל את עבודות התשתית הצפויות ברכבת ישראל בשבת. אחד מהם טען: "נתניהו הוא לא הכתובת. אנחנו צריכים לפנות לשרים הרלוונטיים, שר התחבורה ישראל כץ ושר העבודה והרווחה חיים כץ. רק הם יכולים לבטל את העבודות אם ירצו". אותו ח"כ אף הביע חשש מכך שפנייה לנתניהו לא תהיה אפקטיבית, אבל קולו היה בודד. ש"ס ויהדות התורה החליטו לשגר את המכתב. הוא הועבר ללשכת נתניהו, אך מעולם לא זכה לתגובה. העבודות בשבת האחרונה התקיימו כמתוכנן והח"כים השמיעו תגובת מחאה מינורית כאילו רק רצו לצאת ידי חובה מול הביקורת שהושמעה בציבור.
מהעיתונים המפלגתיים שבדרך כלל מתווים את הקו במאבקים נגד חילול שבת, רפורמים ועוד, ניתן ללמוד שלמפלגות החרדיות אין שום עניין לפרק את הקואליציה, ואולי גם שאין להן בעיה עם חילול שבת ממוסד. בביטאונים המייצגים את יהדות התורה, למשל, נטען הבוקר (ראשון) כי בשבת היו "חילולי שבת חמורים בביצוע עבודות תשתית ברכבת ישראל" וכי "הפניות לראש הממשלה ולשרי התחבורה והעבודה לא הועילו". מי שחיפש איום או השלכות, מצא את הטון התקיף ביותר במשפט הבא: "הנציגות החרדית חוזרת על דרישתה והבהרת עמדתה כי לא ניתן לעבור לסדר היום בפגיעה בציפור הנפש של עם ישראל".
לפני חודשיים מתח ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) ביקורת על עיתונאים שלטענתו רק שואלים אותו מתי החרדים יפרשו מהקואליציה על חילול שבת. "לא שבת אכפת להם", אמר. באותה מסיבת עיתונאים, ראשי הסיעות החרדיות הצהירו כי "המציאות שבה שבת הפכה ליום שבו הרכבת משדרגת את המסילה היא לא מתקבלת על הדעת". מאז, המציאות הזו נמשכת. יותר ויותר עבודות של רכבת ישראל בשבת, והחרדים לא נעמדים על רגליים אחוריות. הם השלימו עם זה? אין לכם איך לאיים? לא ברור.
בתקופה האחרונה הוקמה "ועדת הארבעה" - ארבעה חברי כנסת, שניים מיהדות התורה ושניים נוספים מש"ס שאמורים להיפגש מדי שבוע עם גורמים במשרד התחבורה ובמשרד העבודה ולקבל מהם עדכונים שבועיים על עבודות מתוכננות בשבת. הוועדה, כך לפי גורם חרדי ביהדות התורה, "כבר אינה אפקטיבית". לדבריו, "השרים בליכוד לא ממש סופרים את חברי הכנסת החרדים עד מצב שבו כמה מהם איימו להחזיר את המנדט שניתן להם בגיבוי נתניהו. אבל ראש הממשלה שלח את ראש הסגל שלו יואב הורביץ כדי לצנן את המתח וכעבור חודש בלבד הם שוב באותה סיטואציה שלא מעדכנים אותם בכלום או שמעדכנים אותם ואומרים להם 'זו המציאות'".
"אי אפשר ביום אחד לפוצץ הכל"
החרדים הבינו מזמן כי כוחם מוגבל וכי לא על כל עבודה בשבת צריכים לחולל משבר קואליציוני. כי אם לא כך, אין שום הסבר איך לא יצרו אחד כזה עד עכשיו. בסוף השבוע הסביר בשיחה סגורה אחד הח"כים שפרישה מהקואליציה היא לא שאלה שהוא או חבריו אמורים להכריע בה. "זה עוד עלול לקרות", אמר. "אבל לא אנחנו מכריעים בזה. יש את גדולי ישראל. גם אם המחאה שלנו היא רק במכתב, היא קריטית לתהליך. אתה לא יכול יום אחד לפוצץ הכל. אולי כך נצליח למנוע את העבודות של השבת הבאה? זה גם שיקול". לדבריו, "במקרה הנוכחי, זה לא שראש הממשלה מצפצף עלינו. יש סיכוי לשינוי טוב יותר מהמציאות הקיימת. נתניהו מבטיח שהוא יפעל לטובת הנושא, וצריך למצות את כל האפשרויות עד שנשבור כלים".
שרים בליכוד התריעו בעבר בפני הח"כים החרדים שהרעש סביב עבודות הרכבת בשבת מחזק פוליטית את יריבם הגדול, יאיר לפיד, לקראת הבחירות הבאות ובכלל. הם עצמם נרתעו מפגיעה אפשרית במעמדם הממלכתי שקנו לעצמם בשנתיים האחרונות וחששו להחזיר את נושאי הדת והמדינה לכותרות כי כך הם חוזרים לעמדת מגננה. במקרים אחרים, כך מסביר גורם חרדי, המפלגות החרדיות הם בכלל קורבן למאבקים הפנימיים בליכוד. "בהרבה מאד מהמקרים אנחנו קורבן ליריבות בין ישראל כץ לראש הממשלה", טען. "לכץ לא אכפת שנתניהו יסתבך איתנו והוא מזמין עוד ועוד עבודות בשבת. הוא מרוויח גם נקודות על כך שהוא מסיים כביכול פרויקטים מהר וגם שהצליח להוציא את נתניהו משלוותו".
ש"ס ויהדות התורה נדחפים לתוך המאבק על השבת לעתים בחוסר רצון. הם סופגים ביקורת מאתרי אינטרנט ומצייצני טוויטר חרדים, ונאלצים להגיב. בסיטואציה הנוכחית, גם תגובה מבחינתם היא כבר צעד מחאה משמעותי ועדיף שלא לדבר איתם על יותר. יחד עם זאת, גם הם מצהירים ש"אם החבל יימתח יותר מידי, אנחנו עלולים להגיע למשבר אמיתי". אבל גם הם לא יודעים לומר האם זה יהיה משבר שיוביל לפרישה מהממשלה או רק חידוד נוסף של קווים אדומים מול השותפות בקואליציה.
חויזר כתב:מועצת גדולי התורה התכנסה והוכיחה בפעם המי יודע כמה שלא הנציגים הם אלו שמחליטים אלא גדולי הדור הם המנהיגים היחידים של הציבור החרדי!
אגב,מאן דהוא יודע מדוע האדמו''ר מבעלז לא השתתף בכינוס?
אני פה כתב:אני לא אתפלא אם יפרוש ניכר שמלכתחילה אין דעתו של הרבי מגור נוחה מישיבת ליצמן בממשלה. וכן בנוגע לחוק הגיוס ובעניין השבת במועצת הוא נקט קו מחמיר ולא מתפשר.
אני פה כתב:עם כל הכבוד לאדמו"ר מגור איכפת מאוד מאוד משמירת השבת. בטוח לא פחות מגפני.
אני פה כתב:ליצמן יחזור להיות סגן שר הבריאות ובהייעצות עם ליצמן יחליטו מי יהיה השר הממונה. ליצמן לא יוותר כ"כ מהר על השליטה שם.
כוכב כתב:האין מועצות גדולי התורה לסוגיהם ?
האין עוד רבנים למיניהם ?
האין עוד אדמורים לחסידיהם ?
האין עוד חכי''ם לגווניהם ?
מדוע ליצמן והאדמור מנהלים את מאבק השבת הקדושה לבדם ?
למה לא שומעים מיהם מילה בנושא ((( כסאולוגיה )))
zeevi כתב:ליצמן יכול לפעול על דעת עצמו/רבו? אין מועצת?
בחייכון וביומיכון כתב:כוכב כתב:האין מועצות גדולי התורה לסוגיהם ?
האין עוד רבנים למיניהם ?
נערך
פשוט מאד, כי המהלך של ליצמן בהתפטרות הוא לא 'מאבק שבת', אלא הוראה שנוגעת לו אישית, כפי שהסביר שברגע שהוא שר הוא נוטל באחריות כל הנעשה, לכן באמת הרבה מהגדולים שהתירו להיות חכי"ם לא התירו להיות שר, וברגע שהוא אחראי על חילול השבת הרי שזה נתלה בו כאילו הוא חילל שבת, ע"כ הורה לו רבו שיש לו לפרוש כדי להנצל מהאיסור.
ה'מאבק' לכשעצמו לא קשור בעקרון לנקודת ההתפטרות.
1010 כתב:המסקנא שלי אחרת.
כנראה שרק ליצמן הוא אכן היחידי שדואג לשבת, ורק האדמו"ר מגור הוא הדואג לכלל ישראל.
וכל הרבנים, והחכמים וראשי הישיבות וגדולי הדור האחרים לא דואגים לכלל ישראל, ושוים כקליפת השום ודואגים רק לכסאולוגיה.
[אל המסקנה הזאת הגעתי אחרי מה שכתב כוכב...]
1010 כתב:zeevi כתב:ליצמן יכול לפעול על דעת עצמו/רבו? אין מועצת?
סביר להניח שלו המועצת היתה מתכנסת לא היו אדמורים אחרים אומרים לליצמן דעה בניגוד לרבו האדמור מגור...
zeevi כתב:1010 כתב:zeevi כתב:ליצמן יכול לפעול על דעת עצמו/רבו? אין מועצת?
סביר להניח שלו המועצת היתה מתכנסת לא היו אדמורים אחרים אומרים לליצמן דעה בניגוד לרבו האדמור מגור...
ואם האדמו"ר מבעלזא יגיד שאין לו בעיה שהנציג שלו יהיה שר, והוא רוצה שאייכלר יחליף את ליצמן כשר הבריאות?
1010 כתב:בחייכון וביומיכון כתב:כוכב כתב:האין מועצות גדולי התורה לסוגיהם ?
האין עוד רבנים למיניהם ?
פשוט מאד, כי המהלך של ליצמן בהתפטרות הוא לא 'מאבק שבת', אלא הוראה שנוגעת לו אישית, כפי שהסביר שברגע שהוא שר הוא נוטל באחריות כל הנעשה, לכן באמת הרבה מהגדולים שהתירו להיות חכי"ם לא התירו להיות שר, וברגע שהוא אחראי על חילול השבת הרי שזה נתלה בו כאילו הוא חילל שבת, ע"כ הורה לו רבו שיש לו לפרוש כדי להנצל מהאיסור.
ה'מאבק' לכשעצמו לא קשור בעקרון לנקודת ההתפטרות.
לפני כמה דקות עניתי על ההודעה הזו כך:1010 כתב:המסקנא שלי אחרת.
כנראה שרק ליצמן הוא אכן היחידי שדואג לשבת, ורק האדמו"ר מגור הוא הדואג לכלל ישראל.
וכל הרבנים, והחכמים וראשי הישיבות וגדולי הדור האחרים לא דואגים לכלל ישראל, ושוים כקליפת השום ודואגים רק לכסאולוגיה.
[אל המסקנה הזאת הגעתי אחרי מה שכתב כוכב...]
משום מה מחקו את הודעתי הזאת...
ואיני מבין למה.
נניח שהודעתי הזו פגעה במישהו הרי שההודעה שכתב כוכב מטילה לעג ובוז בשאר גדולי וצדיקי הדור.
וע"כ אני מבק מההנהלה למחוק את ההודעה הזאת רק יחד עם ההודעה שכתב כוכב.
ירושלים של מעלה כתב:
בעז"ה כל הח"כים אחריו
ואז יהיה קידוש השם עוד יותר גדול
אבן הפינה כתב:ירושלים של מעלה כתב:
בעז"ה כל הח"כים אחריו
צריכים להבדיל בין שר לבין ח"כ רגיל
החכי"ם נשלחו ע"י גדו"י להילחם מבפנים למעננו כדי שמוסדות התורה יתקיימו ונוכל לשבת כאן בא"י בשלווה ושיהיה דירות ותעסוקה, בקיצור לעזור לבני הציבור החרדי,
אין זה מתפקיד ח"כ להחזיר בתשובה את אף אחד , לעומת זה רוב גדו"י זצ"ל אסרו על חברי אגוד"י לכהן כשרים כי יש לו אחריות על מה שקורה במדינה ,
לדעתי הרבנים שהיתירו לליצמן להיות שר, או שאין להם בעיה ששר יושב בממשלת מחללי שבת או שלא חשבו מה יצא בסופו של דבר
הלפיד שעשה שליצמן יהיה שר לא חשב מה יהיה מאחורי זה, כי בסוף לדעתי יהיה שר בריאות חילוני בהסכמת ליצמן וליצמן יהיה סגנו
אבן הפינה כתב:ירושלים של מעלה כתב:
בעז"ה כל הח"כים אחריו
צריכים להבדיל בין שר לבין ח"כ רגיל
החכי"ם נשלחו ע"י גדו"י להילחם מבפנים למעננו כדי שמוסדות התורה יתקיימו ונוכל לשבת כאן בא"י בשלווה ושיהיה דירות ותעסוקה, בקיצור לעזור לבני הציבור החרדי,
אין זה מתפקיד ח"כ להחזיר בתשובה את אף אחד , לעומת זה רוב גדו"י זצ"ל אסרו על חברי אגוד"י לכהן כשרים כי יש לו אחריות על מה שקורה במדינה ,
לדעתי הרבנים שהיתירו לליצמן להיות שר, או שאין להם בעיה ששר יושב בממשלת מחללי שבת או שלא חשבו מה יצא בסופו של דבר
הלפיד שעשה שליצמן יהיה שר לא חשב מה יהיה מאחורי זה, כי בסוף לדעתי יהיה שר בריאות חילוני בהסכמת ליצמן וליצמן יהיה סגנו
אבן הפינה כתב:צריכים להבדיל בין שר לבין ח"כ רגיל
אין זה מתפקיד ח"כ להחזיר בתשובה את אף אחד , לעומת זה רוב גדו"י זצ"ל אסרו על חברי אגוד"י לכהן כשרים כי יש לו אחריות על מה שקורה במדינה,
נחמן כתב:אבן הפינה כתב:צריכים להבדיל בין שר לבין ח"כ רגיל
אין זה מתפקיד ח"כ להחזיר בתשובה את אף אחד , לעומת זה רוב גדו"י זצ"ל אסרו על חברי אגוד"י לכהן כשרים כי יש לו אחריות על מה שקורה במדינה,
אין שום הבדל בין שר לבין חבר כנסת, ואדרבה חבר כנסת רגיל יותר גרוע משר,
כי לפי החוק צריך להיות 120 חברי כנסת, ובלא זה אי אפשר לעשות שום חוק, אם כן כל חבר כנסת הוא שותף גמור בכל מעשים, ויש לו אחריות על כל חוקותיהם מהעבירות ופשעיהם שרובם הם ביהרג ואל יעבור רח"ל, משא"כ שר הוא רק כמו איזה משרה חשיבות.
בחייכון וביומיכון כתב:כל העיתונות החילונית יצאה היום בכותרות ראשיות ששר בממשלה התפטר בגלל כבוד השבת! יש לכם קידוש השם גדול מזה?
נחמן כתב:בחייכון וביומיכון כתב:כל העיתונות החילונית יצאה היום בכותרות ראשיות ששר בממשלה התפטר בגלל כבוד השבת! יש לכם קידוש השם גדול מזה?
אפשר רק לדמיין, איך תהיה כשכל חברי הכנסת החרדים, כולם כאחד, יעזבו את הכנסת המינים בגלל חוקותיהם ופשעיהם הגדולים, ובגלל כבוד שמים - איך תהיה הקידוש השם הגדול והנורא!!!
1010 כתב:נחמן, למה אתה מנסה לכפות את דעת רבותיך על אלו שדעת רבותיהם הפוך?
אל תלכו לבחירות... ואל תדרשו מחברי הכנסת כלום...
אל תשכחו שרוב גדולי ומאורי הדור בכל הזמנים אחזו בדיוק הפוך מכם.
אבן הפינה כתב:הזמן הזה לא יגיע
אבן הפינה כתב:אבל אל תחכה שכולם יהיו קנאים כי זה לא יקרה
נחמן כתב:1010 כתב:נחמן, למה אתה מנסה לכפות את דעת רבותיך על אלו שדעת רבותיהם הפוך?
לא באתי לכפות אף אחד,
אלא כמו שחלק מהרבנים התחילו להכיר שהיושב בכנסת יש לו חלק ואחריות על העון חילול שבת של המדינה, והיציאה משם הוא קידוש השם,
אולי הגיע הזמן שיכירו, שגם אם יפסיקו את החילול שבת ברכבת, עדיין הם מחללים את השבת באופן נורא בכל המדינה, ואולי הגיע הזמן שיכירו שחילול שבת הוא רק עבירה אחת משס"ה לא תעשה, ועדיין נשאר שס"ד ל"ת שהם עוברים עליהם בפרהסיה ובריש גלי, כעריות וע"ז ושפ"ד וכו'.
ואז כשיצאו פסק מהרבנים שכולם צריכים לעזוב את הכנסת המינים העוברים על כל התורה כולה, כדי שלא יהיו להם חלק ואחריות מפשעיהם, אז תהיה הקידוש השם גדול ונורא, וביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד.
1010 כתב:נחמן כתב:1010 כתב:נחמן, למה אתה מנסה לכפות את דעת רבותיך על אלו שדעת רבותיהם הפוך?
לא באתי לכפות אף אחד,
אלא כמו שחלק מהרבנים התחילו להכיר שהיושב בכנסת יש לו חלק ואחריות על העון חילול שבת של המדינה, והיציאה משם הוא קידוש השם,
אולי הגיע הזמן שיכירו, שגם אם יפסיקו את החילול שבת ברכבת, עדיין הם מחללים את השבת באופן נורא בכל המדינה, ואולי הגיע הזמן שיכירו שחילול שבת הוא רק עבירה אחת משס"ה לא תעשה, ועדיין נשאר שס"ד ל"ת שהם עוברים עליהם בפרהסיה ובריש גלי, כעריות וע"ז ושפ"ד וכו'.
ואז כשיצאו פסק מהרבנים שכולם צריכים לעזוב את הכנסת המינים העוברים על כל התורה כולה, כדי שלא יהיו להם חלק ואחריות מפשעיהם, אז תהיה הקידוש השם גדול ונורא, וביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד.
ח"ו, זאת התורה לא תהא מוחלפת ואם רבי אהרן קדוש ה' מבעלזא פסק שמצוה ללכת לבחירות, יודפסו עוד מליוני פשקווילים ולא נפסיק ליליך אחרי פראפגאנדע"ס מאנשי וויליאמסבורג, מיאמי ופלאריד"ע.
וגם לא אחרי ים הכסף שהם שופכים למי שמוכן להמשיך בהסתה נגד גדול"י.
אני פה כתב:חזן כתב:קיבלתי במייל:
פעם היה יוסל משמש בית המדרש, ומנהגו בידו, בכל שנה בשמחת תורה קודם ההקפות, עלה על הבימה, והניח את צרור המפתחות והכריז: אני מתפטר! וכל הקהל הקודש התחננו אליו בתחנונים, אנא יוסל, אל תתפטר, מעתה אנו יעמדו לצדך מאה אחוז, ויוסל קיבל את סליחתם, עלה על הבימה ולקח בחזרה המפתחות, וכך היה מדי שנה בשנה.
ויהי היום (אין ויהי אלא לשון צער), הסתובב שם בביהמ"ד איזה אברך צעיר, והחליט עד כאן, הוא ילמוד את המשמש דרך ארץ! וכאשר בא שמחת תורה, המשמש עלה על הבימה כמנהגו, הניח את צרור המפתחות והכריז: איני יכול יותר! אני מתפטר! וירד משם, האברך הצעיר עלה מיד על הבימה ואומר בקול: יוסל זה בסדר! אנו כבר יסתדרו בלעדיך, וחטף את המפתחות, ועם חיוך על פניו התחיל לרדת מהבימה. ופתאום הוא רואה איך שחוט ארוך קשור לצרור המפתחות, וזה נמשך עד המכנסים של יוסל משמש... והנמשל מובן מאליו...
חזן כתב:קיבלתי במייל:
פעם היה יוסל משמש בית המדרש, ומנהגו בידו, בכל שנה בשמחת תורה קודם ההקפות, עלה על הבימה, והניח את צרור המפתחות והכריז: אני מתפטר! וכל הקהל הקודש התחננו אליו בתחנונים, אנא יוסל, אל תתפטר, מעתה אנו יעמדו לצדך מאה אחוז, ויוסל קיבל את סליחתם, עלה על הבימה ולקח בחזרה המפתחות, וכך היה מדי שנה בשנה.
ויהי היום (אין ויהי אלא לשון צער), הסתובב שם בביהמ"ד איזה אברך צעיר, והחליט עד כאן, הוא ילמוד את המשמש דרך ארץ! וכאשר בא שמחת תורה, המשמש עלה על הבימה כמנהגו, הניח את צרור המפתחות והכריז: איני יכול יותר! אני מתפטר! וירד משם, האברך הצעיר עלה מיד על הבימה ואומר בקול: יוסל זה בסדר! אנו כבר יסתדרו בלעדיך, וחטף את המפתחות, ועם חיוך על פניו התחיל לרדת מהבימה. ופתאום הוא רואה איך שחוט ארוך קשור לצרור המפתחות, וזה נמשך עד המכנסים של יוסל משמש... והנמשל מובן מאליו...
בחייכון וביומיכון כתב:חזן כתב:קיבלתי במייל:
מזכיר לי את יאיר לפיד ירום הודו, דבריו אחרי התפטרות ליצמן לא היו שונים בהרבה מדבריו של ה'חזן' דק"ק פה, פשוט כאן נהיה מצב חדש שמישהו מבין שלא לענין או עכ"פ לא ראוי מה שהוא כותב, אז תולה סרחונו באחרים ומוסיף קודם את המילים 'קיבלתי במייל'... ובזה הותרה הרצועה.
בושה וחרפה!
בחייכון וביומיכון כתב:מזכיר לי את יאיר לפיד ירום הודו, דבריו אחרי התפטרות ליצמן לא היו שונים בהרבה מדבריו של ה'חזן' דק"ק פה, פשוט כאן נהיה מצב חדש שמישהו מבין שלא לענין או עכ"פ לא ראוי מה שהוא כותב, אז תולה סרחונו באחרים ומוסיף קודם את המילים 'קיבלתי במייל'... ובזה הותרה הרצועה.
פעמון זהב ורימון כתב:אני חולק עליך, וסבור שכן שווה לירוק לכיוונו.
פעמון זהב ורימון כתב:אני חולק עליך, וסבור שכן שווה לירוק לכיוונו.
1010 כתב:שמעתי שליצמן איים בער"ש שאם לא יימנעו חילול שבת, הוא יחזור להשתרר כשר הבריאות...
והאיום הזה שיותר קשה מקודמו הצליח לו לבטל את העבודות.
יוסים כתב:1010 כתב:שמעתי שליצמן איים בער"ש שאם לא יימנעו חילול שבת, הוא יחזור להשתרר כשר הבריאות...
והאיום הזה שיותר קשה מקודמו הצליח לו לבטל את העבודות.
גיחצי.
יוסים כתב:יש פה הרבה מגנים ורומזים וכו'. מדוע לא לציין את האבירות. האם נראה לכם קל לעזוב משרה כה בכירה? להפסיד משכורת שמנה? לאבד הילה? כל זה כלום? העיקר לחפש את הבוז והאינטרסים?
eliyahu כתב:נו... מה אתם אומרים שיהיה עם חוק המרכולים?
אריה זקן כתב:eliyahu כתב:נו... מה אתם אומרים שיהיה עם חוק המרכולים?
עבר בשעה 4:45 לפנות בוקר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־77 אורחים