רעבישע אייניקל כתב:מי היה בבית שמש בשבת ובטיש ויכול לעדכן?
בחייכון וביומיכון כתב:ראיתי פורסם שהרבי ממרכז ויזניץ כעת בארה"ב שוב לרפואה דיבר דרשה חריפה, ציטוטים ממה שפורסם, בלי אחריות:
מה שראיתי מפורסם במקום אחר (ק/פ):
מתוך דברי האדמו״ר ממרכז חסידי ויזניץ
דיבר במשך שעתיים וחצי, לא הפסיק לעשן
א. נאום נגד בנו יחידו - למה שואלים אותו. תשאלו אותי. דיבר שבנו עשה דברים נגד רשותו
ב. דיבר נגד שני גבירים מרכזיים מאיר דוד טאבאק ופישל כהנא. ששולחים לו שליחים עם דיעות. דעת בעלי בתים. מי הם בכלל?
ג. אמור להתקיים דינר לטובת התלמוד תורה בוומב. הם עשו מודעות בלי לכתוב בנשיאות הקוהט והישיעת מוישה. שיבטלו האירוע אם לא ישנו המודעות.
ד. עשה ניגון חדש שחייבים להשיר כל בוקר לאחר התפילה והחל לשיר את השיר (לא במשך ע״ב דקות) השיר הולך בערך כך:
שיטה הקדושה ישיעת משה. אונץ זענען מיר בהמות וכו.
ה. קרא לדעת בעל הבתים. כת הטמאים המגושמים.
מתוך דבריו התקיפים של הגרמ"מ ממרכז ויזניץ אמש בבית מדרשו בבארא פארק:
ביארצייט של ישיעל'ה מקריעסטיר עשו לחיים בבית מדרשי והייתי מצפה מבני חיים מאיר שיקח את החוק לידיים ויסלק את המפה מעל השולחן מאד כאב לי שהוא לא פעל כפי רצוני, שיהיה לכם ברור הסתיימו הזמנים שכל אחד עושה כרצונו בבית מדרשי
חוץ מט ניסן וב סיון אסור להיכנס למונסי
הכוונה לשום אדמו"ר של ויזניץ בני מונסי
בחייכון וביומיכון כתב:הנה הדרשה המליאה של הרבי ממרכז השבוע באמריקה, באידיש כמובן
מסכם מי בדיוק נאמן לו ומי לא וכו' וכו'
https://drive.google.com/file/d/11psLmD ... p=drivesdk
בחייכון וביומיכון כתב:הניגון החדש מהקדוש והטהור ממרכז, שנמצא כעת בארה"ב.
מצפה לישועת השם כתב:בחייכון וביומיכון כתב:הנה הדרשה המליאה של הרבי ממרכז השבוע באמריקה, באידיש כמובן
תוכל בבקשה להעלות לג'מבו מייל?
אין גישה לדרייו מחמת ריבוי הורדות.
תודה!
ליטאי כתב:יש לזה פתרון פשוט, להוסיפו לחשבון שלך בדרייב, ואז ליצור ממנו עותק, ולהוריד את העותק.
יעבץ כתב:לא צריך הסבר.
והמשכיל בעת ההיא ידום.
מי שהענין נוגע אליו, הקב"ה יתן לו דעה והשכל ובינה כיצד להתמודד.
יתר הציבור, יפה יעשו אם ישמרו פיהם ולשונם מלהביע שום דעה בנידון, אשר בלי ספק הפטפוט בנושא עלול לגרור אחריו איסורי תורה חמורים.
משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
אגב, חבר שלי היה שם באותו מעמד, ואמר לי שהדברים היו נראים מפחידים, והוא התבייש על ששהה בביהמ"ד באותה שעה.
יעבץ כתב:לא צריך הסבר.
והמשכיל בעת ההיא ידום.
יתר הציבור, יפה יעשו אם ישמרו פיהם ולשונם מלהביע שום דעה בנידון, אשר בלי ספק הפטפוט בנושא עלול לגרור אחריו איסורי תורה חמורים.
אגב, חבר שלי היה שם באותו מעמד, ואמר לי שהדברים היו נראים מפחידים, והוא התבייש על ששהה בביהמ"ד באותה שעה.
צד תמות כתב:מצפה לישועת השם כתב:בחייכון וביומיכון כתב:הנה הדרשה המליאה של הרבי ממרכז השבוע באמריקה, באידיש כמובן
תוכל בבקשה להעלות לג'מבו מייל?
אין גישה לדרייו מחמת ריבוי הורדות.
תודה!
נא ונא להעלותו עוה"פ
מקווה איד כתב:יעבץ כתב:לא צריך הסבר.
והמשכיל בעת ההיא ידום.
בדיוק!!! צודק במיליון!
תשמעו חברים, אף אחד מכם לא רוצה להיפגע ואם חכמינו אמרו "הוי זהיר... שלחישתן לחישת שרף ועקיצתן עקיצת עקרב" אז זה ממש לא בדיחה,
אנא מכם תהיו זהירים!!
1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה לא נכון, אין אף אחד ששהה שם באותו מעמד והתבייש, אתה משקר.
משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
החבר שלי אינו חסיד מובהק של ויזניצר רבי כלשהו, אלא הוא ממשפחה ידועה ונכבדה בקרב עדת ויזניץ, ולכן הוא מגיע לכולם והוא מכובד אצל כל האדמורי"ם לבית ויזניץ. הוא לא ציפה למעמד ולשיחה הזאת.
1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
החבר שלי אינו חסיד מובהק של ויזניצר רבי כלשהו, אלא הוא ממשפחה ידועה ונכבדה בקרב עדת ויזניץ, ולכן הוא מגיע לכולם והוא מכובד אצל כל האדמורי"ם לבית ויזניץ. הוא לא ציפה למעמד ולשיחה הזאת.
אם הוא לא חסיד מובהק הוא לא היה שם, היה רשימה מיוחדת של קרואים.
1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
לא נכון.
הוא מוכר כאדם חשוב ולכן נתנו לו להיות שם.
חכם מכל אדם כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
מי שהדליף את ההקלטה (למרות בקשתו המפורשת של האדמו"ר שליט"א ) מראה עד כמה הוא פאשמייליג ( או במילותיך חסיד מובהק)...
מצפה לישועת השם כתב:יש דיווח שבמצ"ש מתוכננת מהדורה שנייה באסיפה לחסידים שבא"י.
למישהו יש פרטים?
1010 כתב:מצפה לישועת השם כתב:יש דיווח שבמצ"ש מתוכננת מהדורה שנייה באסיפה לחסידים שבא"י.
למישהו יש פרטים?
אכן, זה הפרטים, הולך להיות אותו דבר, בסעודת מלוה מלכה לכלל החסידים בארה"ק.
1010 כתב:חכם מכל אדם כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
מי שהדליף את ההקלטה (למרות בקשתו המפורשת של האדמו"ר שליט"א ) מראה עד כמה הוא פאשמייליג ( או במילותיך חסיד מובהק)...
חוץ ממה שאתה עובר על הציוי של ולא יהיה כקרח ועדתו אתה עובר על חוקי הפורום, אתה כותב את שמו של אדמו"ר בישראל בצורת זלזול.
תתבייש.
מי שהדליף את ההקלטה עפ"י ההשערות זה אחד שלא משתייך לשם אלא הטמין במקום מכשיר הקלטה מראש.
1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
לא נכון.
האנשים החשובים לא נקראו לשם, אתה משקר...
היה רשימה מיוחדת של קרואים ולא ייתכן שאחד שלא היה 100 % חסיד לא נקרא לשם.
אתה משקר....
1010 כתב:חכם מכל אדם כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
חוץ ממה שאתה עובר על הציוי של ולא יהיה כקרח ועדתו אתה עובר על חוקי הפורום, אתה כותב את שמו של אדמו"ר בישראל בצורת זלזול.
תתבייש.
מי שהדליף את ההקלטה עפ"י ההשערות זה אחד שלא משתייך לשם אלא הטמין במקום מכשיר הקלטה מראש.
משה יודלזון כתב:אתה משקר במילתא דעבידא לגילויי!
החבר שלי ידוע כאדם חשוב, וממשפחה חשובה בויזניץ, והיה שם באותה מעמד.
לך ותברר עוד קצת ותראה שהיו שם עוד אנשים עם זיקה לויזניץ, אף אם לא היו בגדר 100% חסיד.
סודנא כתב:מישהו יכול להסביר לקשה הבנה כמוני,
מה בדיוק הטענות של הרבי,
מה כוונתו שוונצונעס ומה הקשר בזה לשיטת הישועות משה?
מבקש מאוד שיסבירו רק בכבוד ולא בזלזול.
1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:נא ונא להעלות אותו על גומבו מייל וכדומה.
זה כן נכון.
לא נכון.
האנשים החשובים לא נקראו לשם, אתה משקר...
היה רשימה מיוחדת של קרואים ולא ייתכן שאחד שלא היה 100 % חסיד לא נקרא לשם.
אתה משקר....
1010 כתב:בכל חסידיות יש התאספויות סודיות, וכמו שאומר הרבי הם לא צריכים להוציא את כל הלכלוך החוצה, ואם זה לא נוגע אליי ואילך למה צריכים לעשותו בפרסום?
אתה מבין טוב מאוד שלא כל דבר צריכים לעשות מזה טראסק.
שושי ש. כתב:1010 כתב:משה יודלזון כתב:אתה משקר במילתא דעבידא לגילויי!
החבר שלי ידוע כאדם חשוב, וממשפחה חשובה בויזניץ, והיה שם באותה מעמד.
לך ותברר עוד קצת ותראה שהיו שם עוד אנשים עם זיקה לויזניץ, אף אם לא היו בגדר 100% חסיד.
אם זה מילתא דעבידא לגילויא, אדרבה תביא ראיה.
מה שכתבתי כאן הוא כבר אחר הבירור, ובפירוש אני עומד מאחרוי מילתי שלא היו שם כלל וכלל אנשים מקובים וכדו' רק חסידים ב100% וגם מהם לא נקראו כולם.
1010
עם כל הכבוד לך ולרבך אתה לא צריך להתלהם כ"כ אם אתה חסיד אמיתי אתה לא אמור להתקיף אלא להכיל ולא להיכנס לכאן....
1010 כתב:אחזור שוב, כולם כאן יודעים להיכן אני משתייך, ואני כלל וכלל לא חסיד ויז'ניץ.
חזן כתב:1010 כתב:אחזור שוב, כולם כאן יודעים להיכן אני משתייך, ואני כלל וכלל לא חסיד ויז'ניץ.
אני לא יודע, אנא תגלה לי.
1010 כתב:חזן כתב:1010 כתב:אחזור שוב, כולם כאן יודעים להיכן אני משתייך, ואני כלל וכלל לא חסיד ויז'ניץ.
לא הסתרתי זאת בהרבה הודעות, וחיפושון קטן בפורום יראה לך את זה.
המזכיר הנמרץ כתב:מה היה אתמול במוצ"ש?
יש סקופים?!
יעלה ויבוא כתב:מתוך דברי האדמו"ר הקדוש והטהור מויזניץ ר' מנדלי הלילה במוצאי שבת
בזמן שהותי בשוויץ אין לשאול שום שאלה של פיקוח נפש או הזכרה לשום אחד אחר, לא לבני הרב חיים מאיר ולא לבאבא אחר, אם אי אפשר לתפוס אותי יהיה אפשר לכתוב פיתקה (קוויטל) ולהכניסו לספר מדברי תורתי ומיד תקבלו את התשובה הנכונה!
אגיע לביקורי פתע בבתי החסידים, ואבדוק בדק הבית באם משרישים אמונת צדיקים בילדים הקטנים, הנני מבטיח לעשות מבחנים לכל ילד מהקטן ועד הגדול.
בזמן שהותי בשוויץ, שכל הקהל יתאספו יחדיו בלילי שבתות כאילו שאנוכי כאן, שיהיה ערוך השולחן עם ב' חלות וי''ב חלות ויעמידו יין ושיזמרו את הניגונים כמו בשלחה"ט ומבטיח אני לכם שאהיה עמכם כאן
מי שיעבור מהחצר כאן, שידע שאני מנתק עמו את החבל הן בעולם הזה והן בעולם הבא שלא יבוא אלי בטענות שם שהוא היה איתי כי לא אהיה לצידו אז.
וודאי שלא יבואו אליו בעוה"ב, מי ירצה להכנס שם לעמקי תהומות כדי...
ציטוט ראשון: יוקיל וייס יד ימיני, על פיו יושק דבר, הוא יודע מחשבתי, הוא מלווה אותי בנאמנות עשרות שנים, ומה שהוא אומר זה כמו שאני אמרתי!
בטיש הוא עשה תקנה שמתחת לגיל 50 חייב לעמוד על הפארענטשעס,
1010 כתב:חזן כתב:1010 כתב:אחזור שוב, כולם כאן יודעים להיכן אני משתייך, ואני כלל וכלל לא חסיד ויז'ניץ.
לא הסתרתי זאת בהרבה הודעות, וחיפושון קטן בפורום יראה לך את זה.
1010 כתב:סתם כך התקנה לעמוד מתחת לגיל 50 הוא כבר מלפני שנה ואינו חדש.
עוד לא שמעתי את כל הדרשה ממוצ"ש, אבל מה שאני יודע שאחרי שמעיעת כל הדרשה ממה שהיה בארה"ב יכולני להעיד שהרבה מהציטוטים שהובאו כאן באשכול אינם נכונים ושקריים או מוטים ומוצגים באור אחר.
וכגון מה שכתבו כאן על פעטער מאטיל הוא עיוות ממה שאמר ודיבר על האדמו"ר מויז'ניץ מאנסי בכבוד גדול מאוד.
ברי עדיף כתב:תודה למנהל. וגם על האזהרה החמורה לניק מסויים שפרץ כל גדר מכללי הפורום, שישמעו וייראו.
יאיר כתב:ברי עדיף כתב:תודה למנהל. וגם על האזהרה החמורה לניק מסויים שפרץ כל גדר מכללי הפורום, שישמעו וייראו.
אולי ייחסם..יש לו הסטוריה...
מזהב ומפז כתב:עד שהפורום הראה סימני חיים עם אלפי כניסות . מיד אתם מיבשים אותו חזרה שיהיה משעמם כמו טוסט יבש . אני לא אומר שיזלזלו בגדולי ישראל ח"ו אלא לספר עובדות אמיתיות אפילו שהם פיקנטיות ומי שלא רוצה לשמוע שלא יתקרב לאינטרנט הכשר כלל !!! הפורום הזה נועד לעניין ולא רק כדי לגנוב דיסקים!!!
המזכיר הנמרץ כתב:יאיר כתב:ברי עדיף כתב:תודה למנהל. וגם על האזהרה החמורה לניק מסויים שפרץ כל גדר מכללי הפורום, שישמעו וייראו.
אני מתנצל,
זה היה ברגע חלש...
מקווה איד כתב:המזכיר הנמרץ כתב:יאיר כתב:ברי עדיף כתב:תודה למנהל. וגם על האזהרה החמורה לניק מסויים שפרץ כל גדר מכללי הפורום, שישמעו וייראו.
אני מתנצל,
זה היה ברגע חלש...
מודה ועוזב ירוחם...
חזק אתה!
המזכיר הנמרץ כתב:מקווה איד כתב:המזכיר הנמרץ כתב:יאיר כתב:ברי עדיף כתב:תודה למנהל. וגם על האזהרה החמורה לניק מסויים שפרץ כל גדר מכללי הפורום, שישמעו וייראו.
אני מתנצל,
זה היה ברגע חלש...
מודה ועוזב ירוחם...
חזק אתה!
תודה, חיזקת לי את הלב!!!
יעבץ כתב:אם עזבו בנתיים הם אינם 'מחסידיו'. ובעצם גם ממי ששמעת ממנו אינו 'מחסידיו'.
מי שבאמת מחסידיו אינו מעלה על דל שפתיו כגון זה.
ליזרזון כתב:אפשר לקבל שוב קישור להקלטה של השמוע'ס באמריקה?
1010 כתב:עוד בנושא ויז'ניץ, ניתן לשמוע בקול פרימישלאן את הדברים שנשא האדמו"ר מפרימישלאן אודות מחותנו האדמו"ר מויז'ניץ.
1010 כתב:מחר נוסעים כ"ק האדמורי"ם מויז'ניץ מב"ב ללונדון, ושני האחים יהיו על אותו מטוס באותה מחלקה.
האדמו"ר הבכור ישם לדרך פעמיו לעיירה חלדודנא בקרבת מנצ'סטר שם ישהה למנוחה עד י"ב באלול.
והאדמו"ר הצעיר יסע מקודם לשני ימים בקרב חסידיו בלונדון (לרגל חתונה), ואח"כ ימריא משם בדרכו לשוויץ שם ישהה למנוחה עד תחילת חודש אלול.
1010 כתב:עוד בנושא ויז'ניץ, ניתן לשמוע בקול פרימישלאן את הדברים שנשא האדמו"ר מפרימישלאן אודות מחותנו האדמו"ר מויז'ניץ.
בשמים כתב:עם תיקונים והסופות1010 כתב:מחר נוסעים כ"ק האדמורי"ם מויז'ניץ מב"ב ללונדון, ושני האחים יהיו על אותו מטוס באותה מחלקה.
האדמו"ר הבכור ישם לדרך פעמיו לעיירה חלדודנא בקרבת מנצ'סטר שם ישהה למנוחה עד י"ב באלול.
והאדמו"ר הצעיר יסע מקודם לשני ימים בקרב חסידיו בלונדון (לרגל חתונה), ואח"כ ימריא משם בדרכו לשוויץ שם ישהה למנוחה עד תחילת חודש אלול.
חזן כתב:בשמים כתב:עם תיקונים והסופות = והוספות
חכם מכל אדם כתב:השיטה הקדושה • הוראות הרבי החדשות: כך נלחם על השוואנצונעס
ערב צאתו לנופש השנתי בשוויץ, מסר האדמו"ר מויז'ניץ דרשה נוקבת בפני חסידיו, כשהוא מוסר סדרת הוראות משנות סדרי עולם בכל הנוגע לימי החופש הקרבים, וכן להתמודדות עם שאלות מצד זרים על 'שיטת השוואנצונעס' שנחשפה ב'בחדרי חרדים'
משה ויסברג יום ראשון י"א תמוז תשע"ח 21:01 24/06/2018
הדפסתגיות: שוואנצונעס, השיטה הקדושה , הרבי מויזניץ, ילדים, הוראות, בחצרות חסידים
השיטה הקדושה - תהיו 'שוואנצונעס' - לא 'באטשים' • האדמו"ר מויז'ניץ הצעיר, שעלה לכותרות בימים האחרונים בעקבות שיחותיו הנוקבות אותן מסר בפני חסידיו - ממשיך לעורר שיח רב, החוצה מגזרים וקהילות. אתמול (מוצאי שבת), מסר הרבי שיחת פרידה - אשר כללה הוראות לחסידיו, זמן קצר לפני צאתו לחופשה השנתית בשוויץ.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי במהלך דרשתו, אסר הרבי על החסידים בכל תוקף ללכת ולרחוץ בים או בבריכה. הוא אמר: "אני לא מבין את הרבנים, חותמים על כל מיני הוראות - והים והבריכה גובים קורבנות כל שנה. מי שחסיד שלי - שלא יילך".
כמו כן, הזהיר הרבי בנחרצות לחסידיו שלא ינפשו במלונות, אלא אך ורק בצימרים פרטיים שאין בהם כל חשש.
עוד נודע ל'בחדרי חרדים' כי הרבי התייחס בדרשתו ל'שיטה הקדושה', שפרטיה נחשפו לראשונה כאן ב'בחדרי חרדים', ואמר כי: "מי ששואל חסיד על השוואנצונעס אל תענו ואל תדברו על זה". בנוסף, הרבי הוסיף מה יש להשיב לכל השואלים: "איכפת לי מה הרבי שלך אומר? אתה רוצה לדבר איתי על טראמפ? זה אמנם דברים בטלים - אבל עדיף".
כמו"כ נודע ל'בחדרי חרדים' כי הרבי אף ביקש מהאברכים, הבחורים והילדים, להגיע לציון אביו ה'ישועות משה' בבית החיים שבבני ברק, ולהתפלל ולשיר את השיר 'די שיטה הקדושה', לרפואת האברכים מהחסידות הזקוקים לרפואה וישועה.
בנוסף, הרבי הצעיר בויז'ניץ המשיך לחזק את חסידיו ואמר להם: "אל תתביישו. המטרה שלי היא שלא תתייחסו לרחוב. זו חלק משיטת השוואנצונעס. ללכת בתום לב בלי פניות ובלי השפעות חיצוניות של הרחוב".
'בחדרי חרדים' עם תיעוד וידיאו שבו נראים ילדי החסידות כשהם שרים בציון הקדוש את השיר: "די שיטה הקדושה פון די הייליגע ישועות משה דהיינו שוואנצונעס".
יש לציין, כי בימים האחרונים הפך השיר ללהיט חתונות היסטרי בכלל החוגים בארץ ובעולם, כאשר מדובר בשיר שעד כה נשמר רק בחוג החסידות וכעת הפך לנחלת הכלל.
zeevi כתב:איפה התיעוד?
חכם מכל אדם כתב:'בחדרי חרדים' עם תיעוד וידיאו שבו נראים ילדי החסידות כשהם שרים בציון הקדוש את השיר: "די שיטה הקדושה פון די הייליגע ישועות משה דהיינו שוואנצונעס".
חזן כתב:zeevi כתב:איפה התיעוד?
כדי לשאול שאלה על איזה דבר מסויים, לא צריכים לצטט את כל הכתבה, מספיק להביא רק את הקטע,
לדוגמא (ויותר טוב עם קו תחתון):חכם מכל אדם כתב:'בחדרי חרדים' עם תיעוד וידיאו שבו נראים ילדי החסידות כשהם שרים בציון הקדוש את השיר: "די שיטה הקדושה פון די הייליגע ישועות משה דהיינו שוואנצונעס".
יאיר כתב:כמו שעשיתי הרגע פה...
חזן כתב:יאיר כתב:כמו שעשיתי הרגע פה...
אתה רוצה לקבל עוד מחמאה מ"ועד"?...
--------
אגב, איפה אתה מתעסק יותר, כאן בפורום, או באוצר?
(אני קורא הרבה שם את דבריך...)
1010 כתב:מכתב ההתנצלות שסיים את עימות החסידויות
מכתב התנצלות ששיגר כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ מירושלים - לייקוד, בשמו של אחיו כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ ממונסי, שם קץ למתיחות עזה ששררה בשבועות האחרונים בין חסידות ויז'ניץ לחסידות סקווירא
המתיחות שפרצה בין חסידות סקווירא לחסידות ויז'ניץ ממונסי מסתיימת בהבהרה, אותה שיגר בערב שבת קודש כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ מירושלים - ליקווד לדומ"ץ חסידות סקווירא הגאון רבי יוסף ישראל אייזנברגר.
המתיחות החלה בביקור שערך כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ ממונסי בביתו של האדמו"ר מקאסאן, שקבע את מושבו בפאתי העיירה סקווירא, שם הנהיכו את מנהג המקום כי אין לפתוח באיזור שום בית מדרש מלבד הביהמ"ד המרכזי של חסידות סקווירא.
האדמו"ר מויז'ניץ הגיע למקום לקבוע מזוזה אצל אחד מחסידיו, ואגב אורחא ביקר את האדמו"ר מקאסאן. הביקור, ובעיקר ההכרה הטמונה בחובו, העלו את חמתם של ראשי חסידות סקווירא. אלו לא ראו את הדבר בעין יפה, כשהם מגדירים זאת כפגיעה ישירה באדמו"ר מסקווירא, שהינו דודו - מחותנו ובן דודו של האדמו"ר מויז'ניץ ממונסי.
המתיחות הגיעה לשיאה באי השתתפותו של האדמו"ר מויז'ניץ (וכן כל בית ויז'ניץ) בחתונה בסקווירא לפני שלושה שבועות. לפני שבוע ומצי ביום חמישי השתתף האדמו"ר מויז'ניץ בבר מצוה לנין האדמו"ר מסקווירא וכעת הגיע מכתב ההתנצלות החותם את הפרשה.
במכתבו כותב האדמו"ר מויז'ניץ מירושלים, אחיו של האדמו"ר מויז'ניץ ממונסי, כי הוא מתנצל על השערוריה של אחיו שקבע מזוזה סמוך לסקווירא ולא העלה על דעתו שהבית נמצא סמוך לסקווירא, וכי "אין לשער גודל צערו של אחי שמעשה שטן הצליח לגרום לפירוד לבבות".
האדמו"ר מסיים את מכתבו בתקווה שישכון בתוכנו אהבה, אחווה ואחדות.
המכתב נתלה בשיכון סקווירא, כשלצדו נוסף גם מכתב של הדיין של סקווירא, המאשר את קבלת המכתב.
משתמשים הגולשים בפורום זה: גליציא, מישהי מירושלים, משיב., מתלמידיו של אהרון, פונביצ'ער, שים שלום ו־114 אורחים