אני פה כתב:גם הפלס וש"ס ואגודה?
משולש כתב:טבי, יש חוגים שהתפרסם שנתנו קולותיהם לכל ארחי פרחי בשביל לקבל הקצאות. זה לא אומר שכולם כמוהם.
יש באמת אנשים שבאים לעירייה בשביל לדאוג ליהדות.
טבי כתב:היה מגלגל מצחוק לקרוא את המודעה היום ביתד. מטעם המטה של דגל בירושלים שם נכתב לעדכן כתבות ''לקראת המערכה על כבוד שמים וביצור חומות הדת בירושלים..'' וכוי'
קשקוש מקושקש למען כבוד שמים וביצור חומות הדת לא עושים פילוגים ומחלוקות ותפסיקו למכור לנו תעמולה בדבר קידוש ה' וכבוד שמים בעוד המטרה היא נטו אגו ושליטה ו''רק הכיסא יגדל ממך ''
ליטאי כתב:קראתי את דברי הרב פך שמן ולא הצלחתי להשתכנע לעשות דבר לבד מלהצביע (שלבינתיים כנראה להם, אבל גם בזה אני מתלבט).
אני פה כתב:אני בוחר לירחמיאל שניידר.
אני פה כתב:אני צריך אותו כאן בבני ברק.
פך שמן כתב:קידוש ה' עצום זה להרבות את נציגי דגה"ת בעיריית ירושלים.
פך שמן כתב:
זאת ידוע לכל שנציגי דגה"ת בעיריית ירושלים עובדים יום ולילה למען הציבור וכל פנייה מכל חוג מופנת אליהם, ובאגודת ישראל חוץ מאחד שמתמודד לראשות העיר ואחד שרק יודע לדבר יש אפס חיבור ועזרה לציבור,
קידוש ה' עצום זה להרבות את נציגי דגה"ת בעיריית ירושלים, וכמובן שכולנו מהיום מפשילים שרוולים למען המערכה האדירה העומדת לפתחנו
אחד ויחיד כתב:עצוב מאד שהציבור החרדי הולך להפסיד ראש עיר בבירת ישראל בגלל משחקי כבוד
פך שמן כתב:איך זה עובד עם האות ג' ע"פ מה מחליטים איזה מפלגה תקבל אותה
ברורו שיש ייתרון מובנה למי שיחזיק את האות ג' אצל זקנים ואנשים שלא יחליפו לעולם את הצבעתם מדורי דורות
נחמן כתב:פך שמן כתב:קידוש ה' עצום זה להרבות את נציגי דגה"ת בעיריית ירושלים.
מה הקידוש ה' יש בזה שנתרבו הנציגים? - תאמר 'קידוש מפלגה'.
גם הלא אלו שהלכו לקידוש ה' לא חזרו בחיים...
גאליציינער כתב:פך שמן כתב:איך זה עובד עם האות ג' ע"פ מה מחליטים איזה מפלגה תקבל אותה
ברורו שיש ייתרון מובנה למי שיחזיק את האות ג' אצל זקנים ואנשים שלא יחליפו לעולם את הצבעתם מדורי דורות
מי שפורש צריך למצוא אות חדש.
כפי שעודכנתי כבר, יהיה לדגה"ת בעיה רצינית עם האות, כל האותיות הנורמליות תפוסות.
מחשבה מעניינת:
אם לא הפלג הירושלמי היתה כנראה דגה"ת מורה לשלשל לקלפי את הפתק עם האותיות "עץ"...
1010 כתב:דגל התורה פורשת, אגודת ישראל לא פיטרה אותם, הם החליטו לפרוש ולהתמודד עצמאית...
יוסי 1 כתב:1010 כתב:דגל התורה פורשת, אגודת ישראל לא פיטרה אותם, הם החליטו לפרוש ולהתמודד עצמאית...
כן, אבל אולי הם החליטו לפטר את אגו"י. יתחילו מריבות מי היה קודם.
יוסי 1 כתב:1010 כתב:דגל התורה פורשת, אגודת ישראל לא פיטרה אותם, הם החליטו לפרוש ולהתמודד עצמאית...
כן, אבל אולי הם החליטו לפטר את אגו"י. יתחילו מריבות מי היה קודם.
פעמון זהב ורימון כתב:איפה ה-1010 של הליטאים בפורום שיפתח לנו אשכול "אגודה מאיימת בפעם ה10??
1010 כתב:איני יודע אם זה קשור, אבל סגן שר הבריאות יעקב ליצמן הגיע כעת לבית ברח' רשב"ם
טבי כתב:1010 כתב:איני יודע אם זה קשור, אבל סגן שר הבריאות יעקב ליצמן הגיע כעת לבית ברח' רשב"ם
נראה לי שזו תמונה ישנה
נחמן כתב:פך שמן כתב:קידוש ה' עצום זה להרבות את נציגי דגה"ת בעיריית ירושלים.
פך שמן כתב:נחמן כתב:פך שמן כתב:קידוש ה' עצום זה להרבות את נציגי דגה"ת בעיריית ירושלים.
אם היית קצת עוזב את המקלדת ומשוטט בשכונות ירושלים ואת צרכי האברכים היית מבין כמה קידוש ה' אפשר לגרום בריבוי גבולות הקדושה בי-ם
עקיב'לה כתב:כל המלל על 'צרכי האברכים' המסכנים והמקופחים כל כך מתאים לד.נ.א. של חוג כלשהו. אבל סתם, להזכיר לכל קצרי הזיכרון שלפני כמה שנים היה נציגם של המקופחים המסכנים ראש העיר של ירושלים. כן, ראש העיר.... שכוחו עולה עשרות מונים על כוחם של חברי המועצה גם יחד, נו, והאם מישהו זוכר שהייתה אז ישועה לשכונות ירושלים?
הנה כי כן, הנושא של השכונות המעורבות הוא בעייתי בהחלט מבחינת התושבים וכל מיני פרובוקטורים , ולזה בוודאי שלא יועיל הפילוג המתבשל כעת, והעסקנים שליט"א יודעים זאת היטב. אבל מה לעשות וצריך לספר משהו לאנשים, למה מתפלגים? אז יש את הנושא הרגשי הזה של 'צרכי האברכים' לעומת 'הגעגערס העשירים של שנלר'... לקרוא ולא להאמין. טאבל כך כתב מישהו כאן באשכול מקביל. תעמולה עלובה ודוחה שבכל העולם קוראים לה פשוט ''אנטישמית''... מה לכם, אברכים מסכני השכונות ול''גערעס העשירים''? האם הם גנבו לכם משהו? גועל נפש של תעמולה.
(כותב השורות אינו גערער ולא עשיר. גילוי נאות)
יוסי 1 כתב:יש כמה וכמה ערעורים ברשימה של עקיבל'ה.
למשל יכול להיות שעיקרם של הלעלובער'ס (לשבטיהם) בירושלים לא בוחרים, או מכנובקא כנ"ל, חב"ד מדברים על קינג. ועוד.
אפשר גם לבקש מליטאי עם כשרונות כעקיבא למנות כאן בתי כנסת: ר' דן, בית ישראל, באר שמואל, בית יהושע, לא זוכר עוד כרגע.
ואם אנחנו יהודים כשרים אז אולי אפשר גם לדבר על כך שעיקר הדברים שצריכים בעירייה (כיתות לימוד, משאבים לעניינים תורניים) קשור יותר לליטאים במקרה הזה. החסידים כבר די מסודרים בכללי. עיין ערך הרבנים הליטאיים שביקרו את ההסכם שנחשף אי פעם בין דגל לברקת.
אני פה כתב:החסידים הקנאים שלא מצביעים גם הם נצרכים לשירותי העירייה ומסתמא הם פונים לנציג החסידים, ממילא מגיע לחסידים עוד נציג, ופשוט.
אני פה כתב:אז שיעשו 4 -4. ובמקום התשיעי יעמידו מדגל ועשירי מאגודה, או הפוך, ואז ממא נפשך כולם יכנסו כי הרי כל אחד טוען שיש לו 5...
עקיב'לה כתב:איזו נפילה. הייתי בטוח שאתה ליטאי.
לדעתי מכל הקטנים ביחד נוצר משהו גדול מאוד.
אז ככה : לכל החסידויות שקיימות בעולם יש שטיבל מכובד בירושלים :
סלאנים. סלאנים. קארלין. פינסק. לעלוב לשבטיה. באיאן. וויזניץ לשבטיה. סדיגורה. באבוב. סקווער. מכנובקע מוזיץ אלכסנדר בוהוש אמשינוב סטריקוב ועוד. חב"ד שיש להם כמעט בכל שכונה. ברסלב וכל בנותיה. שלא לדבר על הגדולים גור ובעלז. ועוד כל מיני קטנים שאין לי אותם בראש. העניין הוא שהליטאים עושים כזה עסק מ''השכונות'' כאילו זה איזה רבע מיליון איש. לא אפול מהכיסא אם יתברר שכל השכונות יחד אינם מגיעים לכמות של גאולה וגלילותיה. וזאת ניתן לבדוק בכמות החיידרים וכו'.
וכבר סוכם ברוח טובה שאכן בשכונות המרוחקות יש פחות חסידים מהמרכז החי והענק של ירושלים שהיא חסידית מובהקת.
1010 כתב:זה בטוח שבירושלים יש רוב מובהק חסידי, רק נצטרך לחכות לתוצאות הבחירות לראות כמה מהם משתתפים בבחירות הטמאות.
גאליציינער כתב:אני פה כתב:אז שיעשו 4 -4. ובמקום התשיעי יעמידו מדגל ועשירי מאגודה, או הפוך, ואז ממא נפשך כולם יכנסו כי הרי כל אחד טוען שיש לו 5...
אגודה כבר הציעה את זה לדגל לקראת הבחירות הקרובות.
הם סירבו, כדרכם כסל למו...
אני פה כתב:מה שגפני עשה לחסידים בביתר עושה לו עכשיו פרוש באלעד.
אני פה כתב:באלעד כולם יודעים שפרוש עושה רבות ונצורות לצביונה הרוחני של העיר.
אני פה כתב:בביתר פרוש פעל לפי הוראת האדמו"ר מערלוי ושאר החסידויות. וכן באלעד כל רבני אלעד החסידיים ואדמורי"ה כתבו מכתב תמיכה בעד המשך כהונתו.
בקיצור לא הכל שחור לבן.
משולש כתב:אני פה כתב:באלעד כולם יודעים שפרוש עושה רבות ונצורות לצביונה הרוחני של העיר.
מילים גבוהות מידי בשביל אנשים קטנים כמונו. נא פרט יותר איזה קדושה לדוגמא נוספה באלעד בזכותו.
משולש כתב:אני פה כתב:בביתר פרוש פעל לפי הוראת האדמו"ר מערלוי ושאר החסידויות. וכן באלעד כל רבני אלעד החסידיים ואדמורי"ה כתבו מכתב תמיכה בעד המשך כהונתו.
בקיצור לא הכל שחור לבן.
אבל הסיסמא של פורוש באותם בחירות היתה: "לא מפירים הסכמים", והוא אף כתב פלייר לעגני שכל מי שרוצה למחוק הסכם יכול לבוא לרב אלישיב. עפרא למקלדתיה.
והנה עכשיו התחלפו האינטרסים ודגל מבקשת לשמור על הסכם ופורוש (איש ההסכמים) מפר!!!
משולש כתב:אני פה כתב:בביתר פרוש פעל לפי הוראת האדמו"ר מערלוי ושאר החסידויות. וכן באלעד כל רבני אלעד החסידיים ואדמורי"ה כתבו מכתב תמיכה בעד המשך כהונתו.
בקיצור לא הכל שחור לבן.
אבל הסיסמא של פורוש באותם בחירות היתה: "לא מפירים הסכמים", והוא אף כתב פלייר לעגני שכל מי שרוצה למחוק הסכם יכול לבוא לרב אלישיב. עפרא למקלדתיה.
והנה עכשיו התחלפו האינטרסים ודגל מבקשת לשמור על הסכם ופורוש (איש ההסכמים) מפר!!!
אני פה כתב:שכחת את בר אילן, שמואל הנביא, כל איזור מאה שערים, נוה צבי, קרית צאנז, עזרת תורה, גוש 80 שרובם חסידים. וכן סנהדריה והמורחבת ורמת שלמה יש המון חסידים. חוץ מזה 20 אחוז לפחות מהליטאים הם מהפלג.
הבנתי שהכיוון עכשיו לא לפילוג אלא ל4-4.
אני פה כתב:אתה צודק חוץ מלעלוב ברנוביץ ולעלוב וועלוולה יש עוד כמה חסידים דפוקים פה ושם, והכל שייך לליטאים, שיבושם לך הכל בשבילך.
אני פה כתב:שכחת את בר אילן, שמואל הנביא, כל איזור מאה שערים, נוה צבי, קרית צאנז, עזרת תורה, גוש 80 שרובם חסידים. וכן סנהדריה והמורחבת ורמת שלמה יש המון חסידים. חוץ מזה 20 אחוז לפחות מהליטאים הם מהפלג.
הבנתי שהכיוון עכשיו לא לפילוג אלא ל4-4.
1010 כתב:חויזר היקר שכחת מה שכתוב כאן לעיל או עיקבלה או גאליציינער שבנין אחד ברוממה הוא יותר מרחוב שלם ברמות....
אני פה כתב:גם הנתונים של בואיאן וקרלין שלומדים שם רק 20 ילדים נשמע קצת מופרך. וכן נעלם חיידר לעלוב.
פך שמן כתב:נפלט מהרשימה הליטאית החיידר חכמת שלמה רמות א' 85 ילדים בכיתת גן חיידר
גאליציינער כתב:יש לי לימוד זכות על הרשימה המפוברקת ההיא שהם פשוט קצת התבלבלו ובת"ת הליטאיות הם הכניסו את סה"כ התלמידים בעוד שבת"ת החסידיות הם כתבו רק סך תלמידים בכל כיתה...
כנראה שהם לא חשבו אפילו על אופציה של כמה כיתות בכל מחזור עד שהם המשיכו הלאה בחשבון בלי לבדוק נתון זה.
זה הלימוד זכות היחיד שאני מוצא עכשיו עבורם.
וה' הטוב יכפר עליהם.
פך שמן כתב:גאליציינער כתב:יש לי לימוד זכות על הרשימה המפוברקת ההיא שהם פשוט קצת התבלבלו ובת"ת הליטאיות הם הכניסו את סה"כ התלמידים בעוד שבת"ת החסידיות הם כתבו רק סך תלמידים בכל כיתה...
כנראה שהם לא חשבו אפילו על אופציה של כמה כיתות בכל מחזור עד שהם המשיכו הלאה בחשבון בלי לבדוק נתון זה.
וה' הטוב יכפר עליהם.
ביינתיים אתם אלו שלא מעודכנים בנתונים...
חכמת שלמה בשכונת סנהדריה יש לו חמש כיתות במחזור
ועכשיו באלול נפתח סניף חדש ברמות א' עם 2 כיתות מגבילות עד כיתה ד'
בנוסף מידיעה אישית חיידר קרלין ברמות ד' הוא עם רוב ליטאי ברור ומיעוט חסידי שבשנים האחרונות הוא לכוון המודרני [מה שגורם למשפחות ליטאיות להפסיק לשלוח]
ולגבי הטענה שיש הרבה מהפלג זה היה נכון לעד לפני שנתיים ולאחר פתיחת החיידר בגאולה לא נשאר אפי' אחד,
גאליציינער כתב:פך שמן כתב:גאליציינער כתב:יש לי לימוד זכות על הרשימה המפוברקת ההיא שהם פשוט קצת התבלבלו ובת"ת הליטאיות הם הכניסו את סה"כ התלמידים בעוד שבת"ת החסידיות הם כתבו רק סך תלמידים בכל כיתה...
וה' הטוב יכפר עליהם.
ביינתיים אתם אלו שלא מעודכנים בנתונים...
חכמת שלמה בשכונת סנהדריה יש לו חמש כיתות במחזור
ועכשיו באלול נפתח סניף חדש ברמות א' עם 2 כיתות מגבילות עד כיתה ד'
בנוסף מידיעה אישית חיידר קרלין ברמות ד' הוא עם רוב ליטאי ברור ומיעוט חסידי שבשנים האחרונות הוא לכוון המודרני [מה שגורם למשפחות ליטאיות להפסיק לשלוח]
ולגבי הטענה שיש הרבה מהפלג זה היה נכון לעד לפני שנתיים ולאחר פתיחת החיידר בגאולה לא נשאר אפי' אחד,
את השש כיתות א' בת"ת בעלזא בירושלים והשבע בגור משום מה שכחתם...
אז מי הוא לא מעודכן ?
1010 כתב:שטויות במיץ עגבניות, בגור בירושלים יש יותר מ2,000 משפחות, קח בחשבון בחורים ונערות סמינר, ואני לא מבין איך הגעתם ל3.5 אלף...
הוא הדבר בבעלזא שיש להם בערך 1,500 משפחות בירושלים, וג"כ הרבה בחורים ונערות סמינר, אז איך זה 2,000 קולות?
שוב פעם הליטאים עם הנתונים המופרכים שלהם....
פך שמן כתב:1010 כתב:שטויות במיץ עגבניות, בגור בירושלים יש יותר מ2,000 משפחות, קח בחשבון בחורים ונערות סמינר, ואני לא מבין איך הגעתם ל3.5 אלף...
הוא הדבר בבעלזא שיש להם בערך 1,500 משפחות בירושלים, וג"כ הרבה בחורים ונערות סמינר, אז איך זה 2,000 קולות?
א. הנתונים הללו נאמרו ע"י אדם מאגו"י
ב. כנראה שלגור אין אלפיים משפחות ולבעלז אין 1500, אפשר לאמת זאת ע"י רשימות שהועלו כאן בעבר
ג. אם כן למה החסידים פוחדים פחד מוות מהתמודדות נפרדת
משיב. כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:שטויות במיץ עגבניות, בגור בירושלים יש יותר מ2,000 משפחות, קח בחשבון בחורים ונערות סמינר, ואני לא מבין איך הגעתם ל3.5 אלף...
ב. כנראה שלגור אין אלפיים משפחות ולבעלז אין 1500, אפשר לאמת זאת ע"י רשימות שהועלו כאן בעבר
באלפון של גור מתשע"ז 1964 בי-ם. = כ 4700 קולות.
באלפון של בעלזא מתשע"ד (אין לי חדש יותר) 1538. = כ 3700 קולות.
עקיב'לה כתב:אתם כל הזמן מתבשלים במיץ של עצמכם. אף אחד לא פוחד פחד מוות משום דבר. ההיסטוריה הוכיחה שעד היום החסידים היו על העליונה בכל מערכת בחירות, אז על מה אתם מדברים.
כל החשבונות והחישובים יצאו בינתיים מבית מדרשם של הליטאים, ואילו את החסידים לא שמעתי עד כה בכלל. מה שברור שהפילוג הליטאי יש לו תוצאות מרחיקות לכת, ובמיוחד בירושלים. וכנראה הליטאים מאוד פוחדים ממשהו, אבל כל הרשימות שהובאו כאן אין בהם שום היגיון ושום מציאות בשטח. (החישוב של כמות הילדים חוץ ממה שאיננה אמינה, היא בוודאי כוללת הרבה מהפלג הירושלמי, ומשכך יביאו החסידים כאן את רשימות אלפי הרעבאראלאך, סאטמאר דושינסקיא ועוד....)
אם נעים לכם להשתעשע בסיסמאות נבובות ברמה של ילדי גן בסגנון ''אז למה החסידים פוחדים פחד מוות...'', שיהיה לכם בהצלחה ובנעימות.
פך שמן כתב:משיב. כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:שטויות במיץ עגבניות, בגור בירושלים יש יותר מ2,000 משפחות, קח בחשבון בחורים ונערות סמינר, ואני לא מבין איך הגעתם ל3.5 אלף...
באלפון של גור מתשע"ז 1964 בי-ם. = כ 4700 קולות.
באלפון של בעלזא מתשע"ד (אין לי חדש יותר) 1538. = כ 3700 קולות.
קח בחשבון שהרבה מתוכם כתובתם עברה לערד
אני פה כתב:לשון הרע ערב יום כיפור לא מתאים.
עקיב'לה כתב:בעיירה היהודית היו אנשים שניסו להיות 'ראש קהל', והפעילו הרבה קשרים וכו', והיו תככים ומריבות בין כל מיני אנשים. עם זאת זו הייתה ''מריבה עם חן''.
כאן, מאז תשמ"ט ש'''המתנגדים'' פרשו מ''החסידים'' - לא להקמת בית דין צדק ''לקהילות הפרושים'' או ''לקהילות החסידים'' אלא כל הזמן השאלה היא מי יותר ומי פחות, הרי שאין כאן חן. הליטאים לא יכולים לסבול שבן אדם עם שטריימל יהיה ראש עיר למשל באלעד. איי השטריימל הזה השיג לכם הרבה יותר ממה שקנייטש היה משיג לכם, סתם, כי השטריימל הזה אכן שטריימל אבל בולדוזר, ויודע להזיז עניינים... אבל מה איכפת לנו, ובשביל זה יביאו אורח עם קנייטש מביתר או מירושלים, שמכיר את העיר ואת בעיותיה ואת פתרונותיה בערך כמו ש''הכתב לענייני חרדים של עיתון הארץ'' מבין בהבדלים שבין ספינקא לקרעטשניף. העיקר לא שטריימל. בחסות ''אגודת צער בעלי חיים''
אני פה כתב:גם פרוש הונחת לאלעד ממקום אחר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־87 אורחים