משולש כתב:זה ניחוש שלך?
נשמע מעניין. תעשה טובה ותמצא לי ראיות יותר ברורות לזה ואני מאוד אודה לך.
בתודה מראש
משיב. כתב:משולש כתב:זה ניחוש שלך?
נשמע מעניין. תעשה טובה ותמצא לי ראיות יותר ברורות לזה ואני מאוד אודה לך.
בתודה מראש
לא תמצא ראיות כי הרי אם יודו ויכריזו על כך בראש חוצות זה יקלקל הכל.
זו המסקנא שלי מתוך כך שאין שום סיבה הגיונית אחרת למה הם לא מתמודדים למועצה. הרי להגיע לתפקיד ראש עיר עובר דרך חבר עירייה. ולמה שיוציאו הון על הגשת רשימה ועל תעמולה, בלי סיכוי להגיע למשהו. הרי אף אחד מהם לא טיפש עד כדי כך שהוא חושב שיצליח לכבוש את כס ראשות העיר כמועמד חדש ולבד. בשעה שכל החוגים חסידים, ליטאים, וספרדים תומכים ברובינשטיין. ויחד עם זאת לעזור לראש העיר לפרק את האופוזיציה לפירורים בעוד שהם כביכול נגדו.
ליזרזון כתב:זה לא דבר חדש, גם בקנדציות הקודמות זה היה כך, הם טוענים שמאיר רובינשטיין הוא הנציג שלהם ואין צורך בעוד נציג
ליזרזון כתב:שמעתי מאחד מהמטה של המועמד יוסי חשין, שנציגי דגל התורה ישבו איתו בליל שישי כל הלילה.
מדברים על איחוד של כל המועמדים למועמד אחד כנגד רובינשטיין
משיב. כתב:הם ישבו עם שלושת המועמדים זיידה, חשין, וגוטליב, ההצעה היא לערוך סקר גדול ומי שיהיו לו יותר קולות דגל יתמכו בו והשניים האחרים יורידו את מועמדותם.
לציבור הם מציגים את זה כנקמה על פסילת פינדרוס באלעד. והם גם ינסו להסיט את הספרדים בגלל אלעד.
הסיבה האמיתית היא לאיים על רובינשטיין כדי שיבטיח להם סגן.
היה להם סגן ר"ע, בבחירות קודמות זה הובטח לרביץ לפני הבחירות כי הלכו ברשימה מאוחדת, כיום דודי זלץ רוצה הבטחה ורובינשטיין לא נותן לו, הוא אומר שאם יוכיחו את כוחם יקבלו, ואם אין להם יותר מבאיאן אז באיאן יקבלו.
הם טוענים ל25% בעיר (גם כאן בפורום כתבו כך) אבל זה בדיוק כמו האחוזים בשכונות בי-ם, הוסיפו לעצמם 7-8% בכל שכונה. הצפי שיש להם 17-18%. 3 נציגים זו הצלחה מבחינתם.
לאני פה, באגו"י לא עד כדי כך קטנוניים, אף אחד לא יסכן את רובינשטיין בב"ב ואת אבוטבול בב"ש.
אני פה כתב:מספיק שיצביעו בהמוניהם לעץ או להן בשביל לגרום לבלאגן.
פך שמן כתב:אני פה כתב:מספיק שיצביעו בהמוניהם לעץ או להן בשביל לגרום לבלאגן.
מספיק דגל וש"ס כדי לנצח....
נכון.משולש כתב:פך שמן כתב:אני פה כתב:מספיק שיצביעו בהמוניהם לעץ או להן בשביל לגרום לבלאגן.
לא מוכרח, החסידים הם כנראה הרוב בעיר. יותר מהליטאים והספרדים ביחד.
משולש כתב:פך שמן כתב:אני פה כתב:מספיק שיצביעו בהמוניהם לעץ או להן בשביל לגרום לבלאגן.
לא מוכרח, החסידים הם כנראה הרוב בעיר. יותר מהליטאים והספרדים ביחד.
משולש כתב:ולאיזה זיידה התכוונת? (אולי שניידר?)
1010 כתב:משולש כתב:ולאיזה זיידה התכוונת? (אולי שניידר?)
מנחה זיידה בביתר חסיד ויז'ניץ שפתח מפלגה אופזיצונית וגרף בבחירות הקודמות שני מושבים במעוצה.
מאיפה זה?אני פה כתב:סקר חדש ועדכני לביתר עילית
לראשות העיר: באחוזים
מאיר רובינשטיין 58
מנחם זיידה 27
יוסי חשין 4
חיים גוטליב 0
צפים 11
למועצת העיר: במושבים
ג-אגודת ישראל 6
כן-דגל התורה 3
שס-התאחדות הספרדים 3
ל-למעננו 3
אב-אנשים 1
עץ-בני תורה 0
נ-קהילות הקודש 1
ליזרזון כתב:מודעות ורמקולים בכל ביתר 'מי לה' אלי' - מחר הגרח"ק מגיע
זה מה זה מרגיז! זאת אומרת שרק מי שמצביע דגל הוא מקיים מי לה' אלי, מי שמצביע אגודה כהוראת המועצת הוא שייך לצד השני [הייונים?]
עקיב'לה כתב:דיברתי עם יהודי ירושלמי ת"ח ועדין נפש שהיה אתמול בביתר לאיזה עניין והזדעזע לראות במודעות ש''סוחבים'' (כלשונו) את ר' חיים לביתר. הייתם צריכים לשמוע איך הוא היה בהלם, ''בשביל מה ? וכי אינם מאמינים בקדושת תורתו ובערך זמנו היקר יותר מזהב ומפז ? והרי אין מערכה על קדושת העיר ואין כאן מלחמת קודש להצילה מחילון והעברה על הדת, וכי לאיזה עניין מביאים אותו לביתר? ''
שאלה תלויה באוויר. רק אל תצעקו עכשיו ''כבוד התורה''. אנא.
לערים שאין בהם מחלוקת עם אגו"י, והחרדים ביחד לא מביאים אותו.טבי כתב:שימו לב, בכל הערים דגל מריצה קמפיין נגטיבי נגד אגודה או מי שלא יהיה, בדמות גדולי ישראל הליטאים, כביכול יש צד שנשמע לגדולי ישראל והצד שכנגד פוגע בגדולים
מספיק עם זה!!!!!!!!!! תספרו לנו על העשייה של הנציגים שלכם, מה הם עשו 5 שנים בעיריות, למה לדחוף בכל מקום את ר' חיים ור' גרשון ?????????? תלמדו מהאגודה איך מכבדים את המנהיגים ולא הופכים אותם לדוגמנים בקמפיינים
לא מדובר ביוסי דייטש!זלמן1 כתב:רק תסביר לי איך דייטש קשור פתאום לביתר? הוא עכשיו העביר את הכתובת שלו לירושלים?
טבי כתב:שימו לב, בכל הערים דגל מריצה קמפיין נגטיבי נגד אגודה או מי שלא יהיה, בדמות גדולי ישראל הליטאים, כביכול יש צד שנשמע לגדולי ישראל והצד שכנגד פוגע בגדולים
מספיק עם זה!!!!!!!!!! תספרו לנו על העשייה של הנציגים שלכם, מה הם עשו 5 שנים בעיריות, למה לדחוף בכל מקום את ר' חיים ור' גרשון ?????????? תלמדו מהאגודה איך מכבדים את המנהיגים ולא הופכים אותם לדוגמנים בקמפיינים
כן רובינשטיין התקפל משום מה, בתחילה הוא טען שיוכיחו את כוחם ואז יקבלו, אבל נבהל משום מה ונתן להם בלי סיבה, אם יהיה להם שני מנדטים הם גם יקבלו את זה, פי כמה ממה שתקבל מפלגה אחרת בגודלם.ליזרזון כתב:נחתם הסכם
דגל יקבלו סגנות, תיק החינוך, תיק הדת
כמו כן התחייב רובינשטיין למוני מים עם הכשר
הוא ראש העיר, אין על זה עוררין, הוא לא צריך את קולות דגל.אני פה כתב:עדיף לו לוותר קצת כדי להבטיח שמתחריו לא יזנבו בו.
משולש כתב:ביתרי בנשמה.
(אגב אחד המועמדים לחברות במועצת העיר ביתר הוא תושב העיר בשם "יוסי דייטש", סיכוייו להבחר שווים ליוסי דייטש השני...
סתאאאאם, אל תתקיפו אותי עכשיו על זה, רק רציתי לדרוך לכם על היבלת.)
ליטאי כתב:הגר"ע אויערבך כבר חזק בעץ, אני מאמין שהוא לא מאמין לכל מה שנכתב באשכול סמוך בשם הרב צ. פרידמן.
ליזרזון כתב:המועמד יוסי חשין שכר את אולמי גולדן סקיי בביתר לחגיגת הניצחון, כולל הקייטרינג 700 מנות!!!
רעבים לא נצא פה בביתר בעז"ה.
1010 כתב:ביתר עילית, נכון לכעת:
ג - אגודת ישראל עם 5 מנדטים
שס עם 5 מנדטים
כן - דגל התורה עם 4 מנדטים
ליזרזון כתב:עוד נתון מעניין ששמעתי:
אנשי הפלג בעצמם שיודעים ברור מי משתייך אליהם יודעים שיש להם פחות מ-200 קולות בביתר, למעשה היו להם למעלה מ-800 קול - על סף מנדט, ברור שזה לא הגיע מליטאיים אלא מחסידים פרומערע
די תרגעו! גם פעם קודמת טענתם שבי-ם יש להם 2000 וגור הצביעו להם. הם הוכיחו כמה הם שווים כמו שדגל הוכיחו.אברומי כתב:ליזרזון כתב:עוד נתון מעניין ששמעתי:
אנשי הפלג בעצמם שיודעים ברור מי משתייך אליהם יודעים שיש להם פחות מ-200 קולות בביתר, למעשה היו להם למעלה מ-800 קול - על סף מנדט, ברור שזה לא הגיע מליטאיים אלא מחסידים פרומערע
2 אפשריות
1. שהעבירו כתובות ממקומות אחרים בארץ שאין להם נציג כמו שפתחו מוקד להעברת כתובות בירושלים ושלחו הודעות להרבה להעביר וכ'ו אגב זה עבירה פלילית חמורה להעביר כתובת רק לצורך בחירות שאפשר לשבת על זה כמה שנים בכלא. מתאים לראש שלהם!!!!!![]()
![]()
2. שמעתי ממקור שיודע בביתר שהצביעו להם החסדיות בויאן ורחמסטרוויקא [אגב אני מכיר בויאן אחד מאוד פעיל שלפי מה שששמעתי בעבר הוא עצניק רציני...אז מסתבר שעבד להם וכ'ו]
משיב. כתב:די תרגעו! גם פעם קודמת טענתם שבי-ם יש להם 2000 וגור הצביעו להם. הם הוכיחו כמה הם שווים כמו שדגל הוכיחו.אברומי כתב:ליזרזון כתב:עוד נתון מעניין ששמעתי:
2 אפשריות
1. שהעבירו כתובות ממקומות אחרים בארץ שאין להם נציג כמו שפתחו מוקד להעברת כתובות בירושלים ושלחו הודעות להרבה להעביר וכ'ו אגב זה עבירה פלילית חמורה להעביר כתובת רק לצורך בחירות שאפשר לשבת על זה כמה שנים בכלא. מתאים לראש שלהם!!!!!![]()
![]()
2. שמעתי ממקור שיודע בביתר שהצביעו להם החסדיות בויאן ורחמסטרוויקא [אגב אני מכיר בויאן אחד מאוד פעיל שלפי מה שששמעתי בעבר הוא עצניק רציני...אז מסתבר שעבד להם וכ'ו]
לדגל הצביעו פרושים ורוב מתמידים, (שטות עשה רובינשטיין שנתן להם מקום שישי) אז מה? הם הוכיחו שיש 4000 שמזדהים אתם. מה זה משנה מיהם?
יש לעץ חיידר, יש בית כנסת, ויש גם מעט חסידים שמזדהים עם דרכם, הם שווים מנדט, ולולא שפסלו להם קולות היו נכנסים, בחלק מהקלפיות ישב איש דגל, ובדק כל פתק של עץ מול האור, התברר שעשו חור עם סיכה בפתקים של עץ , והרבה קולות שלהם נפסלו.
מזה תסיק על שאר דבריו.1010 כתב:איך מייסדים חיידר עם עשר משפחות?
משיב. כתב:מזה תסיק על שאר דבריו.1010 כתב:איך מייסדים חיידר עם עשר משפחות?
יש בחיידר כ 200 ילדים, כלומר שבכל משפחה של עצניק יש 20 ילדים וכולם בגיל חיידר.
א יודעלע כתב:כמה נציגים יש במועצת העיר ביתר?
א יודעלע כתב:טוב, אז אנחנו עומדים על חצי חצי
כשהרבה מהחסידים לא הצביעו.
למה בדיוק דגל וש"ס אמורים לכבוש את ביתר?
סוף סוף החסידים הם הרוב.
העיקר להשתלט על שלומי אמונים?
(אגב דעתי זהה באלעד- שאמורה להתנהל ע"י הספרדים)
מפלגת טוב בבית שמש הכניסו מנדט בתשס"ט, כי הליטאים הלכו עם החסידים, בתשע"ג היה להם בקושי חצי מנדט, כי דגל רצו לבד. אחת ולתמיד עובד גם אצלם, לכן מסתבר שמעטים הצביעו לפכטר רובם הגדול ליעקי.משולש כתב:יעקי הלך עם פכטר הליטאי, והרבה ליטאים הצביעו לו
משולש כתב:א יודעלע כתב:טוב, אז אנחנו עומדים על חצי חצי
סוף סוף החסידים הם הרוב.
מה אתה מתכוין שהרבה מהחסידים לא הצביעו?
משיב. כתב:מפלגת טוב בבית שמש הכניסו מנדט בתשס"ט, כי הליטאים הלכו עם החסידים, בתשע"ג היה להם בקושי חצי מנדט, כי דגל רצו לבד. אחת ולתמיד עובד גם אצלם, לכן מסתבר שמעטים הצביעו לפכטר רובם הגדול ליעקי.משולש כתב:יעקי הלך עם פכטר הליטאי, והרבה ליטאים הצביעו לו
חישוב נוסף: לחבד ב7 בתי כנסת 650 משפחות. שזה כ 1600 קולות, נ קיבלו אלף, יחד עם רובינפלד שהביא לפחות 100. כלומר 700 לא הצביעו חבד, רובם הגדול ליעקי (בביה"כ הכי גדול שלהם באזור דרכי איש, האווירה הייתה ממש יעקי, כהנא לא עניין אותם) וקצת מהם לזיידה. בלעלוב הרבה הצביעו להם בגלל השלישי פוקס שהוא לעלובר. כלומר לפחות 80% מהקולות של יעקי הם חסידים.
אני פה כתב:בסלונים היתה הצבעה של 98 אחוז בביתר. מידיעה. אפי' שאין להם שום נציג שם.
אלעד הייתה נשארת בידי שס אילולא דרעי שזרק את המועמד שהיה מזוהה עם ישי, והביא את קריספל.א יודעלע כתב:טוב, אז אנחנו עומדים על חצי חצי
סוף סוף החסידים הם הרוב.
גם בבחירות קודמות היה אצלם אחוז הצבעה דומה.משולש כתב:אני פה כתב:בסלונים היתה הצבעה של 98 אחוז בביתר. מידיעה. אפי' שאין להם שום נציג שם.
אין לי מושג אם יש להם נציג או לא, אבל הם נראים יושבים טוב שם עם כמה בתי כנסת מפוארים, ורק עכשיו קיבלו בניין שלם לבית ספר חדש שהקימו.
משיב. כתב:ואכן הם לא מקופחים (בלשון המעטה).
משולש כתב:הערב התקיימה מסיבת "מניפים את דגל ההודאה" בביתר בהשתתפות רבני הקהילות חברי הכנסת של דגל התורה (וכמובן המנהל המוניציפאלי) וציבור גדול של בני התורה בעיר.
לא אסקר כאן את כל האירוע, אבל אציין נקודה מרכזית שעמדו עליה כמה דוברים: העיר ביתר יכולה להוות דוגמא להרבה ערים איך יכולים אגודה ודגל להתחרות ביניהם בצורה מכובדת ונקייה. (אולי בגלל שזה רק "שלומי אמונים"??)
גאליציינער כתב:זה כנראה תלוי בזה שעל זהות ראש העיר אין וויכוח ושאלה.
שלום רב כתב:למעשה, דגל השתמשו בביתר בנשק שובר שוויון, וזו הייתה הסיבה להצלחה שלהם מעבר לכוחם האמיתי בביתר. הם הביאו את התותח הכי חזק שלהם, את הגר"ח קנייבסקי בכבודו ובעצמו עם עוד כמה גדולים, עם ברכה לבנים צדיקים ומאידך הכרזה של הרב אפרתי בנוכחות הגר"ח קנייבסקי כי "כל החוגים והעדות מחוייבים להצביע לדגל התורה". זאת בזמן שהתנהלה מערכת בחירות נינוחה עד משעשעת עם המועמדים הקוריוזיים לראשות העיר (ואף הקול האופוזיציוני הבודד הצליח להתאפק ולא לזהם את המערכת בהשמצות עד שבוע הבחירות ממש). לא אגודה ולא ש"ס לא עשו כנסי בחירות עם רבנים, אפילו לא רבנים מדרג ד' וה', המכתב הכוללני של מועצג"ת החסידית לא נראה משהו מחייב, כמו גם תמונתם וכן תמונת חכם שלום כהן לוחץ ידי רובינשטיין. התעמולה התמקדה בתמונות של הפולטיקאים המקומיים וסיסמאות מסיסמאות שונות על השינוי שיבוא ליער אם יבחרו בפלוני וכו', ופתאום דגל (בתחילה מחרחרים קולות מלחמה מפי הפולטיקיאים הארציים ששחררו קיטור בגלל פרשת אלעד שהתרחשה אז, ואח"ז) מביאים את רכשבה"ג שלהם בכבודו ובעצמו, בזמן שאין כאן שום 'מערכה' ואף לא שום טענות להפליה וקיפוח.
ההופעה שלו יצרה בהחלט סחף במעגלים היותר רחבים של דגל, אלה המודרנים שאמורים להצביע פכטר והצביע עתה לדגל, ועוד רבים אחרים לא מזוהים באופן מובהק, אף אלה ביניהם שנוטים לכיוון החסידי, וכן על קהילות ירושלמיות, ואפילו על חסידים ממש שלא ראו שום בעיה להצביע דגל בשעה שאין שום קולות מלחמה ואף לא של ספירת מלאי. תיאורטית אגודה יכלו לעשות פעולות כמשקל נגד, ולהלהיט את האווירה נגד הליטאים כגון לנגן על האגו החסידי או להעלות את 'חטאיהם' בערים אחרות וכל כיו"ב, אבל לא עשו מאומה. אולי זה באמת לא בער לאף אחד, בפרט לאחר שרובינשטיין דאג להבטיח נצחונו לאחר שהגיע להסדר עם דגל התורה. ככה שמי שהתנהג פה יפה זאת אגודה
שלום רב כתב:קהילת המתמידים לא שייכת באופן מובהק לדגל, כי אם לפי העניין. הפעם נציג שלהם היה ברשימה של אגודה.
בכינוס שמעתי שהיה לא מעט חסידים, ומכל מקום דבר הכינוס הדהד בעיר.
ולגבי שאר הטענות, אני תושב ביתר ואני מעיד כי לא היו שום טענות לקיפוח, הם היו שותפים בכירים בעיריה, ורביץ נציגם היה מ"מ ראש העיר וסגן בשכר למשך כל הקדנציה. הם לא קופחו וגם לא טענו כך בכלל בכל מערכת הבחירות.
לפי הידוע כאן, הפעם רובינשטיין לא הסכים להתחייב להם למ"מ, כפי שדרשו מתחילה לקבל את התפקידים שהחזיקו בהם, עד שיוכיחו את כחם, כי מאחר שלא הלכו כולם ברשימה משותפת כמו בפעם הקודמת הוא לא יכול להתחייב על תפקיד בכיר מראש כל עוד לא התבהרו ייחסי הכוחות. הרי גם את ש"ס, שהיא סיעה גדולה והלכה בנפרד הוא צריך לקואליציה. בכנס בחירות של דגל בו השתתפו הפוליטיקאים שלהם מהכנסת, הללו שהיו מחוממים כאמור מהזירה הארצית, הקצינו אמירות והשמיעו ביטויים לוחמניים, לראשונה במערכת הבחירות בביתר, והם שהמציאו שזה קשור באלעד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־70 אורחים