יוסי כהן כתב:לפי תוצאות הכמעט סופיות בירושלים.
אגודת ישראל היא רק שי שליש מדגל התורה וזה ללא בעלז וללא עץ !
עץ הפתיעו בענק בהיותם כרבע מדגל התורה.
ואגודת ישראל היא רק פי שלוש מעץ !
להיכן נעלמו כל מצביעי אגודת ישראל מתשמ"ט, לאחר שאז עץ ובעלז היו חלק מדגל התורה.
זה מראה על חולשתה הגדולה של אגודת ישראל !
יוסי כהן כתב:לפי תוצאות הכמעט סופיות בירושלים.
אגודת ישראל היא רק שי שליש מדגל התורה וזה ללא בעלז וללא עץ !
עץ הפתיעו בענק בהיותם כרבע מדגל התורה.
ואגודת ישראל היא רק פי שלוש מעץ !
להיכן נעלמו כל מצביעי אגודת ישראל מתשמ"ט, לאחר שאז עץ ובעלז היו חלק מדגל התורה.
זה מראה על חולשתה הגדולה של אגודת ישראל !
יוסי כהן כתב:הוכח שאגודת ישראל מתמעטת והציבור הליטאי גדול מאוד לעומתה.
מה היה בכנסת ?
60-40 לטובת דגל ?
יוסי כהן כתב:פרוש בעצמו אמר שזה ספירה לציבור החסידי.
ברור שזה ממחיש את ההמתעטות של החסידים שהסגרו בקהילותיהם !
ביטחון כתב:בצלאל קאהן: ליאון הביא 5000 קולות חילוניים, דייטש הביא 15,000 קולות!!!
עלה זית כתב:אתה טוען שאם נניח שפעם שעברה חסידי גור העלו את עץ ל-7000 אז יוצא שהם עלו משמעותית בקולות שלהם עצמם. צודק. אבל מלבד זה אינני רואה את הוואו הגדול. אדרבה, אנשים היו בטוחים שהם יכפילו את עצמם וזה ממש לא מתחיל אפילו.
אני אדגיש שוב: רבע מדגל = חמישית מהסה"כ. זה בדיוק מה שהיה עד עתה.
אין אחד שחשב שמישהו משם יחזור אלינו אחר פטירת הגר"ש. אגב, אל תשכח שגם אצלינו הגראי"ל נפטר...
ה 60-40 בארצי לא קשור. הטענה הדגלאית הייתה שהזוגות הצעירים החסידיים יצאו מי-ם והליטאיים נשארו. משהו מקומי בירושלים.
אברהם משה כתב:אני כחסיד מצדיק לגמרי את הריצה הנפרדת של דגל לאור התוצאות , דבר נוסף , מי שהציל את כבודה של החסידות בירושלים מתבוסה מוחלטת היו חסידי גור שגירדו קולות לאגודה מכל מקום אפשרי , פרוש לא סיפק את הסחורה , חב"ד פשוט פשטה רגל בירושלים, כלום , פשוט כלום , האדמור מגור צריך להנהיג את החסידים היום , חסידיו הצילו אותנו מהשפלה שממנה לא קמים , ופרוש ? הביתה ומהר , לא מייצג אף אחד היום , אף אחד .
אברהם משה כתב:אני כחסיד מצדיק לגמרי את הריצה הנפרדת של דגל לאור התוצאות , דבר נוסף , מי שהציל את כבודה של החסידות בירושלים מתבוסה מוחלטת היו חסידי גור שגירדו קולות לאגודה מכל מקום אפשרי , פרוש לא סיפק את הסחורה , חב"ד פשוט פשטה רגל בירושלים, כלום , פשוט כלום , האדמור מגור צריך להנהיג את החסידים היום , חסידיו הצילו אותנו מהשפלה שממנה לא קמים , ופרוש ? הביתה ומהר , לא מייצג אף אחד היום , אף אחד .
חויזר כתב:אברהם משה כתב:אני כחסיד מצדיק לגמרי את הריצה הנפרדת של דגל לאור התוצאות , דבר נוסף , מי שהציל את כבודה של החסידות בירושלים מתבוסה מוחלטת היו חסידי גור שגירדו קולות לאגודה מכל מקום אפשרי , פרוש לא סיפק את הסחורה , חב"ד פשוט פשטה רגל בירושלים, כלום , פשוט כלום , האדמור מגור צריך להנהיג את החסידים היום , חסידיו הצילו אותנו מהשפלה שממנה לא קמים , ופרוש ? הביתה ומהר , לא מייצג אף אחד היום , אף אחד .
ולחשוב על השיח שניהלת איתי ועם אחרים כאן בפורום בשבוע האחרון...
אברהם משה כתב:חויזר כתב:אברהם משה כתב:אני כחסיד מצדיק לגמרי את הריצה הנפרדת של דגל לאור התוצאות , דבר נוסף , מי שהציל את כבודה של החסידות בירושלים מתבוסה מוחלטת היו חסידי גור שגירדו קולות לאגודה מכל מקום אפשרי , פרוש לא סיפק את הסחורה , חב"ד פשוט פשטה רגל בירושלים, כלום , פשוט כלום , האדמור מגור צריך להנהיג את החסידים היום , חסידיו הצילו אותנו מהשפלה שממנה לא קמים , ופרוש ? הביתה ומהר , לא מייצג אף אחד היום , אף אחד .
ולחשוב על השיח שניהלת איתי ועם אחרים כאן בפורום בשבוע האחרון...
טעיתי , מותר לומר ? אני היום הייתי בירושלים , והסתובבתי בהרבה שכונות , לא ראיתי את חב"ד עובדים , איפה הם היו ? לא ראיתי בעלז , רק גור וגור , בכל מקום , מוציאים קשישים ונכים , וכ"ו , נכון החסידים הפסידו בירושלים , אבל בתוך אגודה מישהו לא סיפק את הסחורה , ולמישהו הזה קוראים מאיר פרוש , ושאר החסידויות שהלכו לישון על האף , אני קשור קצת לגור , ולטעמי אחרי מה שראיתי היום , בירושלים אם יש חסידות שמגיע לה צל"ש על המערכת בחירות הנוכחית , היא גור , בלעדיה , ג' לא היו מביאים גם לא 20 אלף קול , ולפרוש יש לי רק מילה אחת לומר , תתפטר , אתה לא מייצג אף אחד , ולבעלזא יש לי לומר , אתם בושה , לא עשיתם כלום בשבוע האחרון , לא ראינו אותכם בעיר היום עובדים , חצופים , סליחה שאני נסער , כל מי שהיה היום בירושלים יסכים איתי.
אברהם משה כתב:בחסידות גור 95 אחוז מהצעירים לא נשארו לגור בירושלים , רובם עברו לערד/ בית שמש/ אשדוד , רק בערד לגור יש 4000קולות .
א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:בחסידות גור 95 אחוז מהצעירים לא נשארו לגור בירושלים , רובם עברו לערד/ בית שמש/ אשדוד , רק בערד לגור יש 4000קולות .
וזה בדיוק השאלה,
אם 95% מהצעירים לא נשארים לגור שם,
(וגם ככל הנראה בעלזא מעט גדולה ממנה בירושלים, או לכל הפחות שווה לה)
מדוע הם מקבלים את רוב ההקצאות, את הג'ובים הטובים וכן הלאה וכן הלאה.
א יודעלע כתב:זכותך לחשוב כך, וזכותי לחשוב אחרת.
גור התגייסו כי אגודה זורם להם בדם, וכשלון לאגודה = כשלון לגור.
כל שאר החסידויות שלא מיוצגות ולא מקבלות כמעט כלום מהעוגה, למה שיתגייסו בכל הכח?
למה שחסיד ויזניץ / צאנז/ באיאן יזיז את עצמו ויביא קולות נוספים, כשאין לו סיכוי שיהיה לו ייצוג?
א יודעלע כתב:אגב,
ברור שגור יירו עכשיו חיצים לכל הכיוונים, ויאשימו את כולם חוץ מאת עצמם.
זה נכון שבמערכה הנוכחית הם התגייסו,
השאלה מה קדם להתגייסות הנוכחית.
מה קרה בכל השנים של לפני כן.
(להזכירך- גור בגדו כו"כ פעמים גם בשותפות של אגו"י)
ליטאי כתב:חב"ד כבר מזמן עזבו את הגטו החרדי, מה הצפי מהם.
א יודעלע כתב:קודם כל לא בטוח שכל חב"ד הצביעו אגודה.
ואתה כל הזמן מתעקש.
לא צריך אלטרנטיבה.
מבחינתי כחסיד, אין לי בעיה בזה שלדגל יהיו יותר נציגים בכנסת.
ליטאי כתב:חב"ד כבר מזמן עזבו את הגטו החרדי, מה הצפי מהם.
אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:קודם כל לא בטוח שכל חב"ד הצביעו אגודה.
ואתה כל הזמן מתעקש.
לא צריך אלטרנטיבה.
כולם הצביעו , חב"ד קטנה מאוד בירושלים , נגיד את זה עוד אלף פעם , ואם אין לך בעייה שדגל תנהל לך את החיים, זכותך המלאה .
א יודעלע כתב:קודם כל לא בטוח שכל חב"ד הצביעו אגודה.
ואתה כל הזמן מתעקש.
לא צריך אלטרנטיבה.
אני פה כתב:גם אין הרבה חסידים לא קנאים בירושלים וזו האמת, יש מגמה של הסתגרות וקנאות של כמה חסידיות כמו רחמסטריווקא ועוד כל מיני חסידים חנייוקים ששואבים את הקנאות מריבוי החוגים הקנאים בירושלים.
חשבתי שהפער בביתר יצמצם את הפער בירושלים אבל דגל הפתיעה גם שם. מה פער הקולות בביתר?
אברהם משה כתב:החסידים חייבים היום הנהגה אחת , זה לא אומר שבכל דבר ישמעו לאותה הנהגה , אבל לפחות בדברים ציבוריים כן , לדגל יש הנהגה , ברחוב רשב"ם בבני ברק , לחסידים אין , בעבר גור הנהיגו , במשך השנים מאיר פרוש וחסידות בעלזא ועוד , עשו הכל כדי לפגוע בה , ודי הצליחו , את התוצאות ראינו אתמול , משהו חייב להשתנות בעולם החסידי , ואני אגיד זאת שוב , מבחינתי שחסידות בעלזא תקבל על עצמה את ההנהגה , או וויזניץ , אבל המצב הנוכחי לא יכול להימשך , ללא הנהגה אחת מוסכמת אין עתיד.
א יודעלע כתב:אשמח אם תענה לי:
לצורך מה צריך הנהגה אחת?
האם הנהגה אחת היא בכלל אפשרית?
ולמה בלי הנהגה אין עתיד?
אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אשמח אם תענה לי:
לצורך מה צריך הנהגה אחת?
ולמה בלי הנהגה אין עתיד?
אני בודק את ההיסטוריה , ועובדה שבתקופה של הלב השמחה מגור שהוא הנהיג פחות או יותר , החסידים ניצחו בכל מקום , מאז ועד היום שאר החסידויות הורידו את חסידות גור מגדולתה , ונלחמו בה בחירוף נפש , כל דבר עשו הפוך , ואופס מי עלה במקומה ? פרוש ? בעלזא ? חב"ד ? הליטאים , אין וואקום , אתה רוצה להגיד לי שזה מקרי ?
רביזון כתב:אברהם משה כתב:החסידים חייבים היום הנהגה אחת , זה לא אומר שבכל דבר ישמעו לאותה הנהגה , אבל לפחות בדברים ציבוריים כן , לדגל יש הנהגה , ברחוב רשב"ם בבני ברק , לחסידים אין , בעבר גור הנהיגו , במשך השנים מאיר פרוש וחסידות בעלזא ועוד , עשו הכל כדי לפגוע בה , ודי הצליחו , את התוצאות ראינו אתמול , משהו חייב להשתנות בעולם החסידי , ואני אגיד זאת שוב , מבחינתי שחסידות בעלזא תקבל על עצמה את ההנהגה , או וויזניץ , אבל המצב הנוכחי לא יכול להימשך , ללא הנהגה אחת מוסכמת אין עתיד.
יש לך טעות.
לא קיים מציאות כזו, שחסידות אחת תתן לשניה בשתי ידיים את ההנהגה. בפרט הסגנון הכוחני של גור, הם בטח לא יתנו את ההנהגה בשתי ידיים למישהו אחר, אני לא רואה מצב שהאדמו"ר מגור אומר לאדמו"ר מבעלזא, קח את ההנהגה ותעשה מה שאתה חושב.
כתוצאה מכך אני חושב שהבעיה מונחת בכך שגור הגדולה והמנהיגותית שולטת בצורה שרירותית על חסידויות אחרות, וזה יצר את אותו מצב שאתה עכשיו מתלונן עליו, שהם עושים את הכל בדיעבד, כלומר, לריב ולעשות בלגן אין להם חשק, או אין להם יכולת, משום שגודלם הוא קטן באופן יחסי (למעט בעלז שכבר רווייה במחלוקות מהעבר), ומאידך הם יחסית מיישרים קו.
א יודעלע כתב:אשמח אם תענה לי:
לצורך מה צריך הנהגה אחת?
ולמה בלי הנהגה אין עתיד?
מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
וכששאלתי אותו מדוע עשה כך ענה לי בפשטות: "לדפוק את הגערער'ס"
לקח לי הרבה זמן להסביר לו שהוא דפק את עצמו ואת החסידות שלו פי 5 מאת הגערער'ס
שהגערער'ס יתאבלו יום-יומיים על התוצאות
וזכותך לייצוג הולם תידפק לדורות בגלל המשוואה הזאת שאתה עזרת ליצור
שמעתי זמירות בכיוון הזה מעוד חברים שאחזו ג"כ כדעתו.
יתכן שיום הדין של הגערער'ס הגיע, שישלמו על מה שעשו בתשס"ט, רק שהתינוק נשפך עם המים, וחבל...
כמו"כ רבים כאן יוצאים מנקודת הנחה שהעבודה שהגערער'ס הביאו אכן נשאה פרי וא"כ מוכח שהחסידים האחרים פשוט לא באו להצביע...
דרוש מקור לאשר את זה, יתכן ועבודתם לקתה בחסרים שהיוו בסופו של דבר הסיבה להפסד של 'אגודה'
אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
יתכן שיום הדין של הגערער'ס הגיע, שישלמו על מה שעשו בתשס"ט, רק שהתינוק נשפך עם המים, וחבל...
כמו"כ רבים כאן יוצאים מנקודת הנחה שהעבודה שהגערער'ס הביאו אכן נשאה פרי וא"כ מוכח שהחסידים האחרים פשוט לא באו להצביע...
דרוש מקור לאשר את זה, יתכן ועבודתם לקתה בחסרים שהיוו בסופו של דבר הסיבה להפסד של 'אגודה'
בדיחה , 95 אחוז ומעלה מהחסידים שמו ג' , צריך לקבל את התוצאות , ולהסיק מסקנות .
א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
אז על מה אתה מתאונן?
על שלא הלכו לקושש קולות מבחוץ?
לשם מה כ"כ חשוב להוכיח לכל העולם שהחסידים שווים יותר?
אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
אז על מה אתה מתאונן?
אתה מאוד תמים , וחבל , בגישה הזאת , החסידים ימשיכו להפסיד , ואם זה לא מפריע לך , אז אתה לא חסיד.
א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
אז על מה אתה מתאונן?
אתה מאוד תמים , וחבל , בגישה הזאת , החסידים ימשיכו להפסיד , ואם זה לא מפריע לך , אז אתה לא חסיד.
תפנים כבר שחסידים לא שווה אגודה.
זה שני דברים אחרים.
אני חסיד אמיתי אבל לא אגודיסט.
אצל גור החסידים נמדדים באגודה.
אצלי לא.
אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
אז על מה אתה מתאונן?
זה שני דברים אחרים.
אצלי לא.
אתמול החסידים הפסידו בירושלים , לא אגודה .
א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אברהם משה כתב:מרן ראש הממשלה שליט''א כתב:אני עצמי שמעתי מחסיד אחד שהצביע למפלגת 'דת'
אז על מה אתה מתאונן?
זה שני דברים אחרים.
אצלי לא.
אתמול החסידים הפסידו בירושלים , לא אגודה .
למה החסידים הפסידו?
ואיך זה שלשיטתך אגודה לא הפסידה?
אתמהה.
א יודעלע כתב:אני חושב שמי שלא מדבר כאן הגיונית- זה אתה.
יש כאן עיר, שגרים בה תושבים, ולתושבים מגיע ייצוג.
אם יש יותר ליטאים- מגיע להם יותר ייצוג.
זה הכל.
ואם המצב ימשיך, והליטאים יתרבו עוד יותר בירושלים- מגיע להם עוד יותר ייצוג.
למה כ"כ חשוב שלחסידים יהיה ייצוג חזק בירושלים?
(אולי כי הגערר'ס צריכים דחוף עוד שטחים כדי לאכלס את הרבבות שלהם שמגיעים כל חג מחוץ לעיר?)
אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אני חושב שמי שלא מדבר כאן הגיונית- זה אתה.
זה הכל.
(אולי כי הגערר'ס צריכים דחוף עוד שטחים כדי לאכלס את הרבבות שלהם שמגיעים כל חג מחוץ לעיר?)
כבוד החסידות זה דבר חשוב , ואם אתה לא מבין את זה , אתה בבעיה , דבר נוסף לא אמרתי שחייבים להחליט להשאיר צעירים , אמרתי שאם אגודה רוצה להתחזק בירושלים , היא תהיה חייבת להשאיר את הדור הצעיר בעיר , לפחות בחלקו , ואני יחזור שוב , כבוד החסידות זה חשוב מאוד .
חויזר כתב:אברהם משה כתב:א יודעלע כתב:אני חושב שמי שלא מדבר כאן הגיונית- זה אתה.
זה הכל.
כבוד החסידות זה דבר חשוב , ואם אתה לא מבין את זה , אתה בבעיה , דבר נוסף לא אמרתי שחייבים להחליט להשאיר צעירים , אמרתי שאם אגודה רוצה להתחזק בירושלים , היא תהיה חייבת להשאיר את הדור הצעיר בעיר , לפחות בחלקו , ואני יחזור שוב , כבוד החסידות זה חשוב מאוד .
מה שייך כבוד החסידות?
לכן שולחים אברכים גורים לגור בקרית יובל ובגילה,
תהיה ריאלי,
למרות שכבוד החסידות הושפל הלילה לאיך ערוך..
א יודעלע כתב:אתה מדבר כמו גוראי אגודיסט מושבע.
מבחינתך כבוד החסידות=מס' המנדטים שיש לאגודה בעיריית ירושלים.
בעיני כבוד החסידות הוא משהו הרבה יותר נעלה ממס' מנדטים.
ועוד יותר מזה-
אתה מציע שבשביל מס' המנדטים האלה החסידים יתאבדו, כלומר יקנו דירות לילדים מהכסף שאין להם,
או שדחוף יתחילו לגור בשכונות המעורבות הבעייתיות.
לא נראה לך קצת מגוחך?
זלמן1 כתב:כבוד החסידות זה להרבות נציגים בעירייה???
ילד, ההפסקה נגמרה, לחזור לכיתה.
נמאס לי מכל התגובות הטיפשיות שלך!!!
אני פה כתב:בדגל היחיד שמחזיק את כולם זה ר' חיים, בדור הבא אין שום מנהיג כריזמטי שיאגד את כולם וזה יהפוך לחצרות סלבודקא חברון פוניבז כמו אצל החסידים.
אני פה כתב:פך שמן כתב:אני פה כתב:בדגל היחיד שמחזיק את כולם זה ר' חיים, בדור הבא אין שום מנהיג כריזמטי שיאגד את כולם וזה יהפוך לחצרות סלבודקא חברון פוניבז כמו אצל החסידים.
אמרת את זה גם אחרי פטירת הרב שטיינמן זצ"ל, [וכן אחרי פטירת הרב מבריסק ,הרב שך, הרב אלישיב]
הציבור הליטאי לאחר הסינון של עץ מלוכד מתמיד וכל גדול ישראל שיעמוד בהמשך כולם אחריו באש ובמים!
לא יודע כמה זה מבוסס, אבל שמעתי מליטאי עוד בחיי הרב שטיינמן זצ"ל ששאלו אותו מה יהיה אחריו, ענה שיהיה התורה נעשית עדרים עדרים, ולא יהיה שלטון יחיד.
פך שמן כתב:אני פה כתב:פך שמן כתב:אני פה כתב:בדגל היחיד שמחזיק את כולם זה ר' חיים, בדור הבא אין שום מנהיג כריזמטי שיאגד את כולם וזה יהפוך לחצרות סלבודקא חברון פוניבז כמו אצל החסידים.
אמרת את זה גם אחרי פטירת הרב שטיינמן זצ"ל, [וכן אחרי פטירת הרב מבריסק ,הרב שך, הרב אלישיב]
הציבור הליטאי לאחר הסינון של עץ מלוכד מתמיד וכל גדול ישראל שיעמוד בהמשך כולם אחריו באש ובמים!
לא יודע כמה זה מבוסס, אבל שמעתי מליטאי עוד בחיי הרב שטיינמן זצ"ל ששאלו אותו מה יהיה אחריו, ענה שיהיה התורה נעשית עדרים עדרים, ולא יהיה שלטון יחיד.
מצחיק בקושי, אתה מאמין שככה הרב שטיינמן דבר על עצמו וכ"ש על אחרים
אני פה כתב:הגורים הלכו למהלך בגלל שרצו לתקן את הרושם של תשס"ט שהכשילו נציג חרדי. והלכו אחרי דייטש שהאמין בכל ליבו שהוא עולה אפי' שלא ידע מאפוא זה יצליח. היה פה כמו טעויות טרגיות שא"א לפרט.
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־81 אורחים