שש משזר כתב:מצטרף לבקשה.
אגב, באמת יש לזה שם 'עצרת ה-100,000'?!
איש אחד כתב:יש למישהו הערכות כמה באמת היו ?
איש אחד כתב:שש משזר כתב:מצטרף לבקשה.
אגב, באמת יש לזה שם 'עצרת ה-100,000'?!
המצגת בבקשה:
http://www.jumbomail.co.il/Downloads.as ... 4C6764673D
איש אחד כתב:יש למישהו הערכות כמה באמת היו ?
א יודעלע כתב:החישוב הוא פשוט:
אם יש כ190 אלף קול ליהודת התורה,
כחצי מהם חסידיים
נשאר רק 95 אלף,
חצי נשים
נשאר רק כ47.5 אלף
וזה כולל את כל הגברים מכל רחבי הארץ, מה שכמובן לא היה.
גם אם נוסיף את הישיבות-
אם היו 40 אלף היתה זו הצלחה גדולה.
אור השמש כתב:מעניין שחסידי גור ועיתון המודיע שהחרימו בעקביות ועדיין ממשיכים להחרים בעיתון המודיע חסידויות מרכזיות כדוגמת סלאנים מכנובקא ביאלא ב"ב, ועוד חסידויות רבות שהחצר המתחרה ביקשה להחרימם ולמוחקם, פתאום עכשיו הם מיתממים ותמהים מדוע בדגל התורה מחרימים קבוצות מסוימות.
חוקר האמת כתב:באגודת ישראל כועסים מאוד שהליטאים מוותרים כך בקלות על בין 20 אלף ל40 אלף קולות.
פעם קודמת עשו באגודה את שלום הבית הליטאי בכך שמרן האדמור מגור ביקר אצל הגר"ש אויערבאך [ובזכות תמיכתם של אנשי 'הפלס' זה נכנס אויב הפלג הידוע הרב יעקב אשר...צחוק הגורל]
הפעם ניסו האגודיסטים שוב את מזלם, ע"י ביקור מרן האדמור מויזניץ אצל הגר"ש.
אלא שמהר מאוד הבינו באגודת ישראל שהפעם אנשי 'בני תורה' הליטאים רוצים משהו אחר. משהו שגדולי האדמורי"ם והחכי"ם החסידים לא יכולים לתת.
הכרה בסמכות הגר"ש אויערבאך והנהגתו. לפחות כסמכות משנית בדרג ב' וכדומה.
לא השלילה הגורפת והמוחצת אצל יתד נאמן ואנשי גדולי הדור הליטאים האחרים.
להפסיק לכנותם 'פסולי חיתון, פסולי עדות, ממזרים, עציצים, שחיטתן פיגול' וכל העסק מסביב.
אני מבין שגדולי הליטאים לא יכולים לעשות צעד כזה [ ביננו, זה מובן מאוד, בפרט שיש כאן ענין של 'השקפה'... אף אחד לא היה מוותר מעצמו לאחרים בטח לא לאויבים. היחיד שיכול לדרוש מהם את זה הוא מרן האדמו"ר מויזניץ שכל הזמן מוותר משלו לרודפיו הגדולים ביותר]
אבל החסידים מיואשים וכועסים מזה.
זו הסיבה שבבחירות הגורליות האלו, הציבור אדיש. הציבור אומר: ויתרם על 20,000 קולות פלוס, מה יועיל הקול היחיד שאביא מאיזה נהג מונית שאשכנע.
גם בבחירות הקודמות, ההתלהבות החלה אחר פגישת האדמור מגור עם הגרש אוירבאך ואחרי שחצר 'מרכז חסידי ויזניץ' הצטרפה וראו שלא מותרים על שום קול.
זה לא מצדיק את ההתיחסות המועטה מידי של המודיע לארוע אבל בא לא נשכח שהמבשר לא התייחס כי הוא יותר 'צדיק' הוא פשוט בדיל עם דגל המרכזית והבין שהתייחסות מינורית כעיס אותם וישאר קרח מכאן ומכאן.
הגיון כתב:אגב, בתקופה זו עולה ובוהקת עוד יותר את השאלה את מי בדיוק משפחת פרוש מייצגת חוץ מעצמה? חב"ד ברסלב קרלין (לא לשכוח את בוסטון זה עוד מנדט....) הלכו לאלי ישי.
החסידויות הבינוניות כסלונים, בואין, ערלוי, צאנז, ביאלא, ויז'ניץ מרכז, וכו', כבר עזבו אותו לפני זה (זה שיש לו בעיריות חבר כזה או אחר מהחסידויות הללו איננו הוכחה לשום תמיכה של כל החסידות בשלומי אמונים, זה ג'וב אישי למועמד שמחוייב אך ורק לשלשלת משפחת פרוש, שכבר כולם תפוסים אז צריך למלא את המקומות גם מאחרים)
ולכן מובן זה שהפוליטיקה של פרוש כעת הוא ללקק ולהתחבר לדגל כי באגודה הוא גמור, וזה המקום היחיד שהוא יכול לקבל חסות, ומה אכפת לדגל לכבוש את אגודת ישראל מבוגד מבפנים, שכל החיים עשה מזה עסק משפחתי וגבר חבשו עשרות כובאים, בעיקר מי שנותן מקום בכנסת.
הגיע הזמן להעיף את מאיר פרוש מאגודת ישראל, ולשים במקום את צאנז.
כוכב כתב:אני חושב שאת גור בכלל לא מעניין כמה מנדטים יהיו, הנציג שלהם בטוח נכנס, וגם רואים שהם פחות פעילים במטות.
מי שצריך להיות לחוץ זה דווקא אנשי חצר מרן הגריא''ל שטינמן שליט''א שאם יהיו רק 6 מנדטים, ההפסד של 2 מנדט ירשם על שמם.
האמת כתב:אל תצפה
כי תלמודי תורה לא הולכים להשתחרר בשביל להגיע לארנה
כי ישיבות קטנות לא הולכים להגיע
כי לא כופים על אף דמות שהוא חייב לבוא.
כי אצלינו בכולל איימו שמי שילך לארנה יועף מהכולל.
כי גם בבני ברק במקרה הטוב היה 35000 איש.
האמת כתב:אל תצפה
כי תלמודי תורה לא הולכים להשתחרר בשביל להגיע לארנה
כי ישיבות קטנות לא הולכים להגיע
כי לא כופים על אף דמות שהוא חייב לבוא.
כי אצלינו בכולל איימו שמי שילך לארנה יועף מהכולל.
כי גם בבני ברק במקרה הטוב היה 35000 איש.
ענת כתב:רבותי, אני אמנם אצביע ג', וכך גם משפחתי, אבל מה שכתב כאן לעיל 'האמת' זה זעקה אמיתית וכנה. עלינו להוקיע כל גלוי כזה של שנאה כלפי מי שלא חושב כמונו, וכל שכן הלבנת פנים וכד'. ואמנם לא ברור שעוברים בזה על לא תשנא כשמגלה שנאתו כלפי חוץ, אבל ודאי שזה לא ראוי וגם לא משיג שום תועלת, חוץ מהרחקת השלום והאחדות בעוד כמה קילומטרים (וזה שיש מהצד השני שגם עושים כך זה לא יכול להיות תירוץ כלל).
הפלג אמנם לעניות דעתי עושים טעות באי ההצבעה, וגם הם חשים בכך, אבל אתם נותנים להם הרבה תירוצים טובים למה כדאי להם לעשות את הטעות הזו.
ענת כתב:סליחה מהודיה ושש משזר, אבל לא עניתם לשאלה העיקרית שלי, והיא מה התועלת ומה הרווח בהחרמות הללו, הרי הם רק מתחפרים בעמדתם יותר, ומציגים עצמם כנרדפים ומסכנים. אם אתם חושבים שזה ירתיע אחרים מלהצטרף אליהם, אז לידעתכם כבר נתקלתי במקרה הפוך. לדעתי במקרה זה השנאה מקלקלת את השורה (כל' את ההגיון).
ענת כתב:סליחה מהודיה ושש משזר, אבל לא עניתם לשאלה העיקרית שלי, והיא מה התועלת ומה הרווח בהחרמות הללו, הרי הם רק מתחפרים בעמדתם יותר, ומציגים עצמם כנרדפים ומסכנים. אם אתם חושבים שזה ירתיע אחרים מלהצטרף אליהם, אז לידעתכם כבר נתקלתי במקרה הפוך. לדעתי במקרה זה השנאה מקלקלת את השורה (כל' את ההגיון).
ענת כתב:אם כך את היא התמימה ולא אני. לסלק חזן מחזנות קבועה זה להתעלם? לסלק אברכים מכולל זה להתעלם? ועוד כהנה וכהנה, ממש קשה לי לכתוב דברים כאלו. גם שימי לב ללשון של שש משזר "להוקיעם" ותביני לבד להיכן הדברים התדרדרו. ואני לא מחפשת כרגע תשובות למה חייבים היו לסלקם מהכולל, כיון שזה לא העניין. הנקודה היא מה התועלת ועל זה אף אחד כאן ואף אחד מקרובי ושכני ששאלתי אותו, לא ענה לי תשובה הגיונית, כיון שהסכסוך הזה כבר מזמן חרג מתחום ההגיון ושני הצדדים פועלים מתוך אמוציות של רגשי נקמה ושנאה. ותסלחו לי, אבל גם אין כאן כבר קנאה לכבוד רבותיהם. אולי היה בהתחלה.
הודיה11 כתב:ענת כתב:אם כך את היא התמימה ולא אני. לסלק חזן מחזנות קבועה זה להתעלם? לסלק אברכים מכולל זה להתעלם? ועוד כהנה וכהנה, ממש קשה לי לכתוב דברים כאלו. גם שימי לב ללשון של שש משזר "להוקיעם" ותביני לבד להיכן הדברים התדרדרו. ואני לא מחפשת כרגע תשובות למה חייבים היו לסלקם מהכולל, כיון שזה לא העניין. הנקודה היא מה התועלת ועל זה אף אחד כאן ואף אחד מקרובי ושכני ששאלתי אותו, לא ענה לי תשובה הגיונית, כיון שהסכסוך הזה כבר מזמן חרג מתחום ההגיון ושני הצדדים פועלים מתוך אמוציות של רגשי נקמה ושנאה. ותסלחו לי, אבל גם אין כאן כבר קנאה לכבוד רבותיהם. אולי היה בהתחלה.
שכנה בבנין העירה לך שהעוגה ששלחת לה היתה ממש מגעילה - את תשלחי לה שוב??? אם את מהאנשים הבריאים בנפשם סביר להניח שלא תעשי זאת הלוא כן?
יושבים אנשים ומבזים את הרבנים שאליהם משתייכים ראשי הכוללים רבני בתי כנסיות וכו' מה פתאום להמשיך להחזיק אותם, לא צריך להגיע לשנאה בשביל להוקיעם. פשוט זה לא המקום שלהם, אדרבה אמר מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן שליט"א אני הראשון שיעזור להם לבנות מסגרות פרטיים, א"א להמשיך באותו מקום כאשר אין שום מכנה משותף. רק היום בעצרת הם הגדירו אותנו כפשרנים ובמשפט הבא למה מבזים אותם אותם, ראית פעם אברך שילך ללמוד בכולל מזרחי או להיפך ויאמר כל העת את דעותיו וזה יוכל להמשך כך? מבחינתם אנו אנשי המזרחי או אפי' יותר גרועים...
הפועלים כתב:
משתמשים הגולשים בפורום זה: האמת, מתלמידיו של אהרון ו־97 אורחים