מנהל: יעל טוקצ'ינסקי
אריה ענק משער האריות כתב:על פי תוצאות הבדיקה נער בן 16 שהתמוטט ב-26.4, מת כתוצאה ממנת יתר של קפאין שגרמה לבעיות לבביות.
מומחים ממליצים לנוער בגילאי 12-18 צריכה של עד 100 מיליגרם קפאין ליום.
מקור: ndtv
יעל טוקצ'ינסקי כתב:פסיכופיזיולוגים מאוניברסיטת סידני (אוסטרליה), המתמחים בניהול משרדי, בדקו שפעת השתייה, אשר בדרך כלל מציעה למבקרים, כמו תה וקפה לתוצאה של השיחה. הם מצאו, ששתיית קפה גורם לאדם ביתר קלות ליפול קורבן לכל מניפולציה, משתק כוח רצון ומוח. לנבדקים ניתנו 2 כוסות קפה לכל אחד.
לתה לא נמצאה השפעה דומה.
מישהו מיוחד כתב:אז יותר סוכר יותר טוב?
אור הדעת כתב:איך אתם מסבירים שיש כאלה שלא נרדמים בלי קפה...
אריה ענק משער האריות כתב:מקור: sciencedirect
שני מחקרים, שפורסמו ב-Appetite, מצאו קשר בין חיבה לטעמים מרים כמו קפה שחור, לבין קווי אופי סדיסטיים או פסיכופתיים. לטובת מחקרים אלו גויסו יותר מ-1,000 נבדקים, שנשאלו על הרגלי התזונה שלהם, ולאחר מכן מילאו שאלון אישיות שמודד קווי אופי אנטי-חברתיים, בהם סדיזם, נרקיסיזם ופסיכופתיה.
החוקרים ציינו כי "ההמצאים משני המחקרים מאשרים את ההשערה שלפיה העדפה לטעם מר קשורה לתכונות שליליות, כאשר החזקות שבהן הן סדיזם ופסיכופתיה".
מאכלים ספציפיים נוספים שנמצאו קשורים לקווי אופי אלו כוללים בין היתר צנונית, סלרי ומי טוניק.
אז אם אני שותה קפה שחור זה אומר שאני "סדיסט"? התשובה היא שממש לא, אבל בתוך תוכך יש לך תכונת אופי כזו, וברוב המקרים אתה מווסת את הדחף הזה בגלל פחד מיחס החברה או מעונש. אבל כשמזדמן לך יתוש בלילה אתה תהיה הראשון להלחם נגדו ולהרוג אותו יותר מאדם שהוא לא סדיסט. כי הסדיסט מרגיש תועלת רגשית מגרימת סבל או מצפייה באחרים שסובלים.
בריא לדעת כתב:אריה ענק משער האריות כתב:מקור: sciencedirect
שני מחקרים, שפורסמו ב-Appetite, מצאו קשר בין חיבה לטעמים מרים כמו קפה שחור, לבין קווי אופי סדיסטיים או פסיכופתיים. לטובת מחקרים אלו גויסו יותר מ-1,000 נבדקים, שנשאלו על הרגלי התזונה שלהם, ולאחר מכן מילאו שאלון אישיות שמודד קווי אופי אנטי-חברתיים, בהם סדיזם, נרקיסיזם ופסיכופתיה.
החוקרים ציינו כי "ההמצאים משני המחקרים מאשרים את ההשערה שלפיה העדפה לטעם מר קשורה לתכונות שליליות, כאשר החזקות שבהן הן סדיזם ופסיכופתיה".
מאכלים ספציפיים נוספים שנמצאו קשורים לקווי אופי אלו כוללים בין היתר צנונית, סלרי ומי טוניק.
אז אם אני שותה קפה שחור זה אומר שאני "סדיסט"? התשובה היא שממש לא, אבל בתוך תוכך יש לך תכונת אופי כזו, וברוב המקרים אתה מווסת את הדחף הזה בגלל פחד מיחס החברה או מעונש. אבל כשמזדמן לך יתוש בלילה אתה תהיה הראשון להלחם נגדו ולהרוג אותו יותר מאדם שהוא לא סדיסט. כי הסדיסט מרגיש תועלת רגשית מגרימת סבל או מצפייה באחרים שסובלים.
האדמו"ר מפסיצנא כותב שכמו שיש אנשים שנהנים ממשקה חריף ששורף להם בגרון, ויש אנשים שנהנים ממקווה רותח שחורך להם את כל הגוף, כך יש אנשים שנהנים מלימוד מוסר כי זה שורף להם בנפש, אבל אין להם שום עניין להשתפר ולצמוח מבחינה נפשית ורוחנית. עכשיו אני מבין לראשונה שמדובר בכאלה שנוטים לסדיסטיות.
המורה כתב:קפה אחת ביום עם סוכר נורא?
המורה כתב:לא אני פשוט נכנס פה ורואה כמה קפה לא בריא וכ"ש עם סוכר.
ומכיוון שאני שותה רק אחת ליום שאלתי האם זה גם יכול להיות מסוכן, ושאנסה להפסיק, או שזה לא נורא?
המורה כתב:תה למשל?
דובדבן כתב:אני קוראת פה את האשכול וממש נהנית מהמידע.
מכירה מקרוב מישהו שבבחרותו סבל מדופק מואץ, כתוצאה משתיית קפה מרובה,
ובאמת במשך שנים רבות(כ-20), נמנע מצריכת כל מוצרי הקופאין. (צריך בשביל זה כוח רצון חזק!!!)
כיום הוא חזר לשתית קפה(וגרורותיו) בצורה מבוקרת ונראה שטוב לו...
אבל, עם כל המידע ש"מרחף מעלינו", אנחנו די סותמים אוזניים ועוצמים עיניים מלבצע את השינויים הדרושים,
עד שהקב"ה שולח לנו מקל שמכה...
אז אולי באמת נתעורר כבר עכשיו??
(אני אומרת ולא מאמינה שאוכל לבצע ממש מחר..., אבל המידע חלחל לתודעה ובע"ה עוד יבואו ימים.)
תודה!
יאיר כתב:אבל לה הרופא לא אמר שאסור לה ספציפית, לשתות קפה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים