ליזרזון כתב:הפלא הוא שרק הפלג שומר על כוחו.....
אני פה כתב:אפשטיין ציין בתגובתו הנזעמת כי, "דעתו של הרב שך הייתה שאסור להיכנע ולהתפשר בשום אופן על אידאולוגיה ועל עקרונות היהדות. אך מנגד, הרב שך לא נתן לעשות שום מלחמה על שיבוצים וג'ובים, או על שאלת ה'מי בראש' - מי יהיה ראשון ושני ומי שישים ומי ארבעים. על זה הוא לא נתן לעשות מחלוקת בשום אופן".
אפשטיין הוסיף, "דגל התורה של היום, שגפני מנהיג אותה, משהו השתבש שם - או אצלו, כי לשיטתם, היום אסור לעשות מלחמה אידיאולוגית נגד גיוס חרדים, אסור לפתוח במלחמה אידיאולוגית על השבת, מוכרחים להיכנע לרפורמים, וצריכים כל דבר להרוס, כי אסור לעשות מלחמה.. אבל, מצווה רבתית להילחם על 'גזירת שישים ארבעים' מול אגודת ישראל ושלומי אמונים".
אפשטיין חתם את דבריו הקשים, "ריבונו של עולם, לאן הידרדרנו?!".
אני פה כתב:משיב. כתב:די עם הטענה המגוחכת של חשש להפסד של מועמד חרדי.
לדייטש יש בטוחים כ30,000 קולות של אגו"י. לליאון בלי החרדים קולות בודדים.
אז ליאון ודאי מנצח בגלל קולות קולות דגל ושס, ודייטש עם עשרות אלפי קולות יותר עלול להפסיד אם היו תומכים בו דגל ושס?
קולות אגו"י דגל ושס מהווים לפחות 45%. די ב40% כדי להיבחר. החילונים מפוצלים ל3, ודייטש היה לוקח את ראשות העיר בקלי קלות.
יש כאן חוסר אחריות משווע, בגלל נקמנות אישית של דרעי, ובגלל שהמועצת החסידית לא התקפלה לגפני בנושא הגיוס.
מדובר בפשע גמור וחמור של גפני ודרעי, שעלול להביא את ברקוביץ האנטי דתי לכס ראש העיר. בשעה שיש כאן מצב הקל ביותר שהיה אי פעם להביא לראש עיר חרדי.
הם מסתתרים מאחורי ה'גדולים'. אבל זה שקר גמור, הם לא שאלו אלא קודם החליטו ואח"כ יחתימו בטוענות שקריות, הרי הגדולים לא היו במו"מ, והכל לפי השואל, ואין לדיין אלא מה שעיניו רואות שזה מה שמביאים בפניו.
מצד אחד דרעי וגפני צודקים פעם שעברה שזה היה תורם לראשות העיר אגודה לא הלכה איתם ביחד אלא פעלו על דעת עצמם, ולכן עכשיו שהם מהווים למעלה מ70 אחוז מהציבור אפשר להבין אותם שאגודה צריכה להיכנע אליהם ואז יהיה ראש עיר טוב לחרדים. איך שהתפתחו העניינים נראה שליצמן ופרוש לא כ"כ בחשו בהתחלה בקדירה (ליצמן מעדיף את אלקין) כמו שזה רצון אמיתי של דייטש עצמו להתמודד כאחד ירושלמי ותיק עם קבלות שחושב שהוא באמת מתאים לתפקיד ולא אחד שמוצנח מבחוץ.
כבר כתבתי לגבי הסקר לראשות העיר שהסוקרים לא נותנים לחרדים את המשקל האמיתי שלהם בי-ם, הם מחשבים את החרדים כ 25% מבעלי זכות בחירה (כלומר מתוך 500 נשאלים הם ישאלו 125 חרדים) בפועל החרדים מהוים כ 45% מהבוחרים. (הוי אומר שמתוך 500 נשאלים צריכים להיות 225 חרדים, כדי להגיע לתוצאה נכונה) לכן הם יתנו לחרדים פחות גם במנדטים וגם לליאון ולדייטש לראשות.ליזרזון כתב:מה דעתכם על הסקר החדש שהתפרסם עכשיו?
דגל - 3 מנדטים
אגודה - 2 מנדטים
ש"ס - 2
עץ -1
ירידה דרמטית לכולם......
1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
ליזרזון כתב:מה דעתכם על הסקר החדש שהתפרסם עכשיו?
דגל - 3 מנדטים
אגודה - 2 מנדטים
ש"ס - 2
עץ -1
ירידה דרמטית לכולם......
אברהם משה כתב:ליזרזון כתב:מה דעתכם על הסקר החדש שהתפרסם עכשיו?
דגל - 3 מנדטים
אגודה - 2 מנדטים
ש"ס - 2
עץ -1
ירידה דרמטית לכולם......
ברור , זה יום שבתון הפעם , אם פעם קודמת רק 40 אחוז במגזר הלא חרדי יצאו להצביע , הפעם יצאו 60 ואף 70 אחוז (וזה בא כבר לידי ביטוי בסקר , יותר חילונים ומסורתיים עונים שהפעם יצאו להצביע בגלל היום שבתון ) מה שמעלה דרמטית את המודד למנדט , (הסיעה היחידה שיכולה להפתיע עם עוד מנדט זה דווקא אגודה , יש שם הרבה פוטנציאל לא ממומש) מילא היינו מאוחדים , היינו שומרים על גוש שהיה בה בדרישות קואליציונית , בסוף הכל מתחלק לסיעות קטנות שנסחטות בידי ראש העיר , בסוף נצא מוכים ומובסים מכל מערכת הבחירות הקרובה , לא ליאון יבחר , לא דייטש , נתרסק לרסיסי מפלגות , עצוב מאוד.
משולש כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
קודם כל אני מבקש שתרגע ותדון בצורה הגיונית ושקולה. הרי אתה מבין שאסור בשום אופן לצעוק כאן בפורום שאייכלר מוביל את האדמו"ר מבעלזא או ליצמן את האדמו"ר מגור, אז למה כ"כ קשה להבין שגם על הגר"ח קנייבסקי אסור לדבר כך ולא על הגרי"ג ועל הגר"ש כהן ועוד רבים מגדולי ישראל שמעורבים בעניין והכריעו בדעת תורתם כפי שהכריעו.
שנית, אמרתי שגם "הצלחה" של דייטש יכולה להיות צורבת אם יהיה מולו קואליציה חילונית קשה, ותקשורת עוינת מכל הכיוונים.
שלישית, בהרבה ערים בארץ הבינו שאין סיכוי לראש עיר חרדי (למרות שהם קרובים לשם) אז תומכים במועמד חילוני עם הסכמים מסודרים, וזה לא צורב לאף אחד, כי מבינים שזה מה שיש. ולצערנו גם ירושלים כך, (החילונים הם עדיין רוב ניכר בירושלים) ועדיין לא הגיע הזמן. בע"ה כשהחרדים בירושלים יתרבו יותר ויגיעו לפחות לחמישים אחוז זכות הצבעה ללא ה"קנאים", אז יהיה הרבה יותר פשוט וקל.
א. אני כן חושב שהזלזול בגדולי ישראל נובע מחוסר צדקות וכל "רקע" שלא תגיד לא מצדיק את זה.א יודעלע כתב:א. כבר כתבתי לך בעבר שהסיבה שלא צועקים שאייכלר מוביל את האדמו"ר מבעלזא היא לא כי כולם נורא צדיקים כאן...
יש רקע למה אצל הליטאים אפשר לצעוק כך.
(ולא, זה לא רק הפוליטיקאים ,זה כל הגישה והחינוך)
א יודעלע כתב:ג. עיקר הכאב מבחינתי, ... למה לא יכלים להתאגד יחד.
א יודעלע כתב:ד. לגבי בחירות שעברו, אין לי בעיה שתגידו שכל הענין הוא הקצאות, אבל אם תנסו לחשוב קצת בלי נגיעות, תבינו שאותם השיקולים שדגל מעלים עכשיו העלו חלק מהחסידויות באגודה פעם קודמת.
במיוחד שמשה ליאון מכריז מתחת לכל עץ רענן שהוא לא יסגור את מתחם התחנה בשבת, וכו' וכו'... כך שמבחינת אידישקייט לא בטוח שהוא עדיף.
משולש כתב:א. אני כן חושב שהזלזול בגדולי ישראל נובע מחוסר צדקות וכל "רקע" שלא תגיד לא מצדיק את זה.א יודעלע כתב:א. כבר כתבתי לך בעבר שהסיבה שלא צועקים שאייכלר מוביל את האדמו"ר מבעלזא היא לא כי כולם נורא צדיקים כאן...
(ולא, זה לא רק הפוליטיקאים ,זה כל הגישה והחינוך)
משולש כתב:א יודעלע כתב:ג. עיקר הכאב מבחינתי, ... למה לא יכלים להתאגד יחד.
ג. אם כן למה הכאב מתנקז באמירת "שחיתות" על החלטה של גדולי ישראל רבני דגל וש"ס? (ושאר "פנינים" שנאמרו פה) מה דעתך שהאדמורים מאגודה (שאתה אמרת שלא הם הציעו את דייטש) שמייצגים את המיעוט (מול דגל וש"ס) יתאגדו יחד עם הרוב שהכריע אחרת מהם?
משולש כתב:א יודעלע כתב:ד. לגבי בחירות שעברו, אין לי בעיה שתגידו שכל הענין הוא הקצאות, אבל אם תנסו לחשוב קצת בלי נגיעות, תבינו שאותם השיקולים שדגל מעלים עכשיו העלו חלק מהחסידויות באגודה פעם קודמת.
במיוחד שמשה ליאון מכריז מתחת לכל עץ רענן שהוא לא יסגור את מתחם התחנה בשבת, וכו' וכו'... כך שמבחינת אידישקייט לא בטוח שהוא עדיף.
מה חשבת? שליאון יכול ביום אחד לתקן את כל ההרס שהשאיר אחריו ברקת הצדיק עם ההקצאות שלו? אבל חושבני שברור שהוא הרבה יותר טוב לחרדים ולקדושת ירושלים מכל מועמד חילוני אחר.
1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
א יודעלע כתב:ד. לגבי בחירות שעברו, אין לי בעיה שתגידו שכל הענין הוא הקצאות, אבל אם תנסו לחשוב קצת בלי נגיעות, תבינו שאותם השיקולים שדגל מעלים עכשיו העלו חלק מהחסידויות באגודה פעם קודמת.
פך שמן כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
קראת נכון כי מהפסד צורב של דייטש הוא יסבול שבוע אחרי הבחירות עד שירוץ לחבק את המועמד המנצח
וציבור האברכים בעיר יסבול 5 שנים
משולש כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
קודם כל אני מבקש שתרגע ותדון בצורה הגיונית ושקולה. הרי אתה מבין שאסור בשום אופן לצעוק כאן בפורום שאייכלר מוביל את האדמו"ר מבעלזא או ליצמן את האדמו"ר מגור, אז למה כ"כ קשה להבין שגם על הגר"ח קנייבסקי אסור לדבר כך ולא על הגרי"ג ועל הגר"ש כהן ועוד רבים מגדולי ישראל שמעורבים בעניין והכריעו בדעת תורתם כפי שהכריעו.
שנית, אמרתי שגם "הצלחה" של דייטש יכולה להיות צורבת אם יהיה מולו קואליציה חילונית קשה, ותקשורת עוינת מכל הכיוונים.
שלישית, בהרבה ערים בארץ הבינו שאין סיכוי לראש עיר חרדי (למרות שהם קרובים לשם) אז תומכים במועמד חילוני עם הסכמים מסודרים, וזה לא צורב לאף אחד, כי מבינים שזה מה שיש. ולצערנו גם ירושלים כך, (החילונים הם עדיין רוב ניכר בירושלים) ועדיין לא הגיע הזמן. בע"ה כשהחרדים בירושלים יתרבו יותר ויגיעו לפחות לחמישים אחוז זכות הצבעה ללא ה"קנאים", אז יהיה הרבה יותר פשוט וקל.
משולש כתב:א. אני כן חושב שהזלזול בגדולי ישראל נובע מחוסר צדקות וכל "רקע" שלא תגיד לא מצדיק את זה.א יודעלע כתב:א. כבר כתבתי לך בעבר שהסיבה שלא צועקים שאייכלר מוביל את האדמו"ר מבעלזא היא לא כי כולם נורא צדיקים כאן...
(ולא, זה לא רק הפוליטיקאים ,זה כל הגישה והחינוך)א יודעלע כתב:ג. עיקר הכאב מבחינתי, ... למה לא יכלים להתאגד יחד.
ג. אם כן למה הכאב מתנקז באמירת "שחיתות" על החלטה של גדולי ישראל רבני דגל וש"ס? (ושאר "פנינים" שנאמרו פה) מה דעתך שהאדמורים מאגודה (שאתה אמרת שלא הם הציעו את דייטש) שמייצגים את המיעוט (מול דגל וש"ס) יתאגדו יחד עם הרוב שהכריע אחרת מהם?א יודעלע כתב:ד. לגבי בחירות שעברו, אין לי בעיה שתגידו שכל הענין הוא הקצאות, אבל אם תנסו לחשוב קצת בלי נגיעות, תבינו שאותם השיקולים שדגל מעלים עכשיו העלו חלק מהחסידויות באגודה פעם קודמת.
מה חשבת? שליאון יכול ביום אחד לתקן את כל ההרס שהשאיר אחריו ברקת הצדיק עם ההקצאות שלו? אבל חושבני שברור שהוא הרבה יותר טוב לחרדים ולקדושת ירושלים מכל מועמד חילוני אחר.
1010 כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
קראת נכון כי מהפסד צורב של דייטש הוא יסבול שבוע אחרי הבחירות עד שירוץ לחבק את המועמד המנצח
ולכן מנסים להקדים מעכשיו את ההפסד בכדי שכבר עכשיו ידעו מה הולך להיות המצב בחמש שנים הבאות עם ראש עיר חילוני?
פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
ולכן מנסים להקדים מעכשיו את ההפסד בכדי שכבר עכשיו ידעו מה הולך להיות המצב בחמש שנים הבאות עם ראש עיר חילוני?
זכותם גם לחשוב בניגוד לדעתך שליאון הוא לא חילוני ויצליח לשמור ולתקן בירושלים הרבה יותר מאשר מועמד עם זקן [מסודר?]וחליפה,
1010 כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:אם אני קורא נכון, אז אני רואה שמשיקול של טובת העיר שראו שאולי דייטש יפסיד ואז יהיה הפסד צורב, אז עושים מלכתחילה שיפסיד כדאי שלא יהיה צורב.
קראתי נכון?
זכותם גם לחשוב בניגוד לדעתך שליאון הוא לא חילוני ויצליח לשמור ולתקן בירושלים הרבה יותר מאשר מועמד עם זקן [מסודר?]וחליפה,
אם אתה מדבר על זכויות הרי שזכותי לחשוב גם על ברקוביץ שהוא לא חילוני, ויצליח לתקן יות רמאשר אפשטיין עם הזקן.
1. יוסי דייטש הוכיח את עצמו בשנים האחרונות בעשייה ברוכה לטובת העיר וזה עובדה.
2. משה ליואן הוא חילוני, ושימת כיפה על הראש אינה משנה את המציאות, הבן אדם לא שומר נגיעה ולא שומר שבת וזה עובדה.
3. זאב אלקין הוא גם לא חילוני והוא לפחות הוכיח בממשלה שהוא יודע לפעול עם החרדים, בניגוד לליאון שאלא הכיר טובה לחרדים בחמש שנים האחרונות ופעל נגדם בהצבעות, וזה עובדה.
ובא לא נשכח שזכותם לחשוב בניגוד לעובדות, אבל זה לא משנה את המציאות.
אני פה כתב:אם חילונים היו באים לגור ברמת שלמה, פינדרוס וגפני לא היו בונים להם גנים ובתי ספר, השתגעתם, היו מרימים להם כמה בנינים בחינם כמו שגפני אמר אתמול בנאום שדגל עוזרים לכלל הציבור גם לחילונים.
פך שמן כתב:לא ראיתי שזאב אלקין שמר נגיעה
מעבר לכך הכל גרבובי תותים היכן הוכיח שהוא עם החרדים, והיכן ראית שליאון לא הכיר טובה לחרדים אישית,
עקיב'לה כתב:את הסבל של ''ציבור האברכים'' בירושלים לא גרמו לכם החסידים, שכבר כל כך הרבה שנים אינם ה''בוסים'' שלכם. וכל ההתבכיינות שלכם יצאה כבר מהאף. אולי הגיע הזמן שתלמדו לחיות בגלות בין חילונים ולצפות לישועת ה' ולהפסיק להאשים את כל העולם ואשתו על כל בעיה שאתם גורמים לעצמכם. למשל בחיפה, הנציג שלכם לא יודע להתמודד עם ראש העיר שהוא אולי באמת שונא חרדים, החכמה היא כן להסתדר איתם במקומות שהם הרוב ולא להראות להם כל הזמן עם האצבע בעיניים ''אני כאן יען אני כאן'' אני לא רואה מצב שחסידי קארלין למשל או פינסק קרלין, או רחמסטריווקא או סלונים, יקנו דירות בשכונת המושבה הגרמנית או מלחה ויתחילו ליילל על מצוקת האברכים. גם לא חסידי דושינסקיא. באתם כמו גיבורים למקומות שחרדים לא היו שם אף פעם אז תתמודדו עם הבעיה שהייתה צפויה מראש, וכי מישהו אשם לכם? מי אמור לבנות לכם שם בניינים? ואולי לזה הכוונה של הקמפיין בעיתון יתד ''לנו יש קראוונים ולחסידים יש בניינים'' אנחנו מופלים במוסד'ות החינוך.. אוי נא לנו גיוואלד גיוואלד מי ינוד לנו מי ינחמנו? עכשיו נראה להם לחסידים, הם לא הבוסים אנחנו הנאנקים והסובלים הולכים למרוד בחסידים הרודים בנו, אחרינו למלחמה. מי לה' אלי, למען כבוד רבנן ותלמידהון.
משולש יקירי, מעולם לא כתתבי כאן שמובילים את הגר"ח ולא את הגרי"ג ולא אף אחד אחר, כתבתי כאן שהגר"ח זומך על נכדו בעניינים פוליטיים, והבעתי ביקורת נגד ההנהגה הפוליטת בדגל, מעולם לא נגד ההנהגה התורנית, וח"ו שאכתוב נגד גדו"י.
אולי גם הצלחה של משה מונטג בבי"ש יכול להיות צורבת עם קואליציה של חילונים ותקשורת מסיתה, האם כשדגל עוד חלמה להריץ מישהו בבי"ש חשבו על כך, או שרק מהמועמדים של אגודה הם מנסים למנוע ברוב טובם את העגמ"נ...?
לגבי מספר שלישי אתה צודק, ובאמת אין סיכוי לראש עיר חרדי בי-ם , כי יש רוב חילוני, אבל הפעם שיש התפלגות חילונית היה הזדמנות פז להכניס נציג חרדי, ומי יודע אולי היה מביא לרציפות שלטונית ע"י בניית עוד יח"ד לחרדים וכדו', רק שבאו כמה אנשים ובקנאה וללא הסבר מובן מריצים מועמד קש, בכדי שגם אצל החרדים יהיה פילוג וכך לאבד בשתי ידיים את ההזדמנות שמי יודע מתי ישוב על עצמו...
עקיב'לה כתב:אתה עדיין מתעקש לטעון שדורכים עליכם, וזה נורא לא נעים לשמוע את זה. פשוט לא נעים. מי בדיוק דורך עליכם ומאיזו עמדת כוח?
משולש כתב:נתפסת למילה "גדולי ישראל" ככותרת דמגוגית לדחיית כל דבריי.
הקיפוח בקרוואנים הוא תוצאה ישירה של אי שויון בנציגות. היחס הוא כנראה יותר קרוב ל-70:30 מאשר ל-50:50.
ושאלתי שאלה רצינית, לא רטורית: מה אתה היית עושה אם היו מטילים עליך לתקן עיוות מסוג זה??
עקיב'לה כתב:ברור בחירות. זו הזדמנות פז לבדוק את מאזן הכוחות. וכן להוריד את הקמפיין הזה שמעורר תחושות מיותרות. כותב השורות היה גר בירושלים שנים רבות וגם היום מכיר בה כל אבן (כמעט) והטענה על קיפוח של הציבור הליטאי אינה נכונה, אין לה טעם ולא ריח.
תבדוק נא את מאזן הנציגים בעיריות עד שקם הפלג הירושלמי ועשה נזק לנציגות ותיווכח שלאחרונה היו 9 נציגים ליהדו"ת , מתוכם ארבע - חמש לדגל. מי קיפח אותם ואיך בדיוק. נכון, התוצאה האחרונה הולידה מאזן לא נכון שהסיבה לכך היא אילוצי הקהילות והציבורים בירושלים (ברור לא לרמוס מישהו וכו') . את זה היו יכולים לתקן בהידברות, וכידוע אגו"י ניסו לתקן זאת והציעו הצעות מופלגות. תבינו נא, אגו"י לא יכולה להסתכסך לא עם בעלזא ולא עם סלונים ולא עם חב"ד והעניין הזה הוא עדין מאוד כי אגו"י היא מארג של קהילות, ולמה להשתמש עם ביטויים של רמיסה והשפלה וכו'. ואז וויזניץ הציעה לוותר על מקומה כידוע וזה היה פותר את רוב הבעיה לכאורה, אלא שדגה"ת החליטו ללכת על כל הקופה ולעורר את המערכת. כעת נמתין לתוצאות ונראה אם הם יירו לעצמם ברגל או לא. כעת, בגלל שהם חוששים מהתוצאות הם טוענים טענות של עשוק וגדול ומקופח, כדי לעורר כל מיני נרדמים, שתערב להם גישה זו, אבל לא כל מי שעונה להם תשובה הגיונית מדבר כבר נגד גדולי ישראל
משולש כתב:מי שחושב שגדולי ישראל הם מובלים ואינם יודעים מה קורה בחוץ ועל מה הם חותמים איני יודע איזה שם לתת לו.
יוסי כהן כתב:בא וניפגש כאן אחרי הבחירות.
יתכן מאוד וכל החסידים יופתעו שכוחה של דגל התורה גדול הרבה יותר מאגודת ישראל.
מתשמ"ט ועד היום חלו שינויים עצומים בציבור החרדי. החל מחב"ד המרוסקת ומפולגת ללא הרבי (שאינה מתערבת כאן בסיפור כלל) וכלה בהסתגרות של כל חסידות בשלה, אובדן השליטה של חסידות גור ועוד. דגל התורה של היום אינה 'סדין אדום' בעיני החסידים כמו שהיה הרב שך בזמנו.
גם בארצי כדאי מאוד לדגל התורה להחליט לרוץ ואפילו שיתכן מאוד ושתי המפלגות לא יעברו נדע מי יותר ממי.
בקיצור לפעמים צריך לצאת לקרב כדי לראות מה הכח של כל אחד.
מעניין...
מתשמ"ט ועד היום חלו שינויים עצומים בציבור החרדי. החל מחב"ד המרוסקת ומפולגת ללא הרבי (שאינה מתערבת כאן בסיפור כלל) וכלה בהסתגרות של כל חסידות בשלה, אובדן השליטה של חסידות גור ועוד. דגל התורה של היום אינה 'סדין אדום' בעיני החסידים כמו שהיה הרב שך בזמנו.
גם בארצי כדאי מאוד לדגל התורה להחליט לרוץ ואפילו שיתכן מאוד ושתי המפלגות לא יעברו נדע מי יותר ממי.
מעניין...
מעניין...
יוסי כהן כתב: נדע מי יותר ממי.
משולש כתב:ב. קשה לי להבין בהסברי סחור סחור ואני מעדיף דיבור ישיר, בינתיים אני מבין מהודעתך האחרונה ש: אילוצי הקהילות והציבורים (שיש לאגודת ישראל עשרות חסידויות קטנות מאחוריה שכל אחת רוצה נציג) גרמו שיש יותר מידי נציגים לאגודת ישראל ולא נשאר לדגל רק מעטים (כי הם מייצגים "רק קהילה אחת") ובסוף אחרי כמה "הצעות מופלגות", ויזניץ "ויתרה" על נציג בשביל לנסות לתקן את העיוות,
מעניין...
יוסי כהן כתב: נדע מי יותר ממי.
אני פה כתב:הציבור כמה לאחדות, ונקווה שהשכל הישר יגבר אצל כולם.
עקיב'לה כתב:מה למשל אכלתם בירושלים, כתוצאה מהשלום והאחדות?
אני פה כתב:גם בבחירות לכנסת אילולא הוויתור של פרוש היה נשאר 4-2 לטובת אגודה, וזה ממש עוולה. אחרי שכולם יודעים שהמצב הוא לפחות 3-3. וכנ"ל בתפקידים שלאגודה 2 ודגל 1. יהודים יר"ש צריכים לנהוג בכבוד וויתור זה לזה. ועד היום דגל היו האנשים האחראים. ואני אומר זאת בתור חסיד. אלא שבכ"ז כעת שהיה מצב ללכת יחד וחבל מאוד על אווירת הפלגנות.
עקיב'לה כתב:אני לא יודע למי יש יותר מצביעים, כי השאלה היא לא למי יותר אנשים אלא יותר מצביעים. אבל יעידו כולם כי לא על עצם הפילוג יצא הקצף שלי ושל רבים אחרים אלא על צורת הקמפיין.
אני פה כתב:אני חושב שהבחירות בירושלים לא יהוו את האמת במלואה, שמעתי על כמות עצומה של בחורים ליטאים שלא גרים בירושלים שנרשמו כמו שגרים בה, ומאידך הרבה חסידי גור רשומים בערד. אגודה יעבדו מאוד חזק ויחיו הרבה מתים ויביאו הרבה ערבים, אבל ברור שדגל יעקפו את אגודה. ובכל זאת התוצאות בירושלים לא אומר שדגל גדולה בכלל ארצי מאגודה.
בא נגיד שבבני ברק יש שיוון. בירושלים דגל עוקפת וביתר מאזנת. מודיעין של דגל ואשדוד מאזנת. אופקים רכסים של דגל נתניה חצור וערד מאזנת. בית שמש דגל קצת יותר ויש לה את קרית יערים. גבעת זאב מאזנת. אלעד שיויון. צפת טבריה פחות או יותר. ואתה מקבל שיוויון בכל הארץ בלי חב"ד.
משולש כתב:האם הקנאים הצביעו בבית שמש כבר בסיבוב הראשון?
משולש כתב:מי שנותן לנו חצי מהנציגות שמגיעה לנו הוא דורך עלינו.
הכל מודים שיענקי הוא סגן שר התורה.. במה נחלקו? שיש הסוברים שהוא סגן שר במעמד שר.....חכם מכל אדם כתב:פך זבל כתב:חכם מכל אדם כתב:משולש כתב:חכם מכל אדם כתב:משולש כתב:
(וכן נראה שצריך לחזור שוב על הידוע, שדעת גדולי ישראל רבני דגל, שמכיון שבפעם הקודמת שחלק מהציבור לא תמך במועמד חרדי גרמו לנזק אדיר לכל קדושת ירושלים למשך עשר שנים, אסור לחזור על ההימור הזה וחובה לוודאות באלף אחוז שכולם יצביעו למועמד החרדי בכדי שהחרדי ינצח, אחרת מגיעים למצב של חילוני הנשלט בידי אויבי הציבור החרדי כדוגמת ליברמן שאין לו שום מחוייבות לשומרי התורה ).
נ.ב. במקרים מסוימים האמת היא גם אופציה...
תדבר יפה.
לגופו של עניין, אם חובה לוודאות שיהיה ראש עיר חרדי. למה לא התאחדתם סביב אפשטיין בבחירות הקודמות?
בבחירות הקודמות היה מועמד אחד בצד השני. כך שלא בטוח שהיה סיכוי למועמד חרדי בניגוד להיום שאם רובו ככולו של הציבור יתאחד סביב יוסי דייטש הוא מנצח בוודאות בסיבוב הראשון.
מה לעשות ואתה חכם מכל אדם... אך גדולי ישראל "זכותם" לחלוק עליך ולפחד לקחת על כתפיהם הפסד של מועמד חרדי, בשורה התחתונה רק הליטאים יפסידו מכך!!
מי זה גדולי ישראל שאתה מדבר עליהם???
יענקי קנייבסקי? משה גפני?? אריה דרעי?? אולי בכלל איווט ליברמן???
למיטב ידיעתי לא מרן הגר"ח קנייבסקי הוא זה שפוצץ את המו"מ בין דגל לאגודה...
מה גם אתה מרובע? חז"ל קוראים לזה מילתא דבדיחותא.1010 כתב:בבקשה בלי ליצנות, זה לא מתאים...
משיב. כתב:מה גם אתה מרובע? חז"ל קוראים לזה מילתא דבדיחותא.1010 כתב:בבקשה בלי ליצנות, זה לא מתאים...
אני פה כתב:לדעתך דגל צריכה לקבל בכנסת 2 מנדטים? ובעירייה 5,3 לטובת אגודה זה נקרא אצלך אמת ויושר, הרי אתה יודע לבד שזה לא נכון, אני בעד שיויון וכבוד הדדי והאמת והשלום אהבו. אני הראשון שזעקתי כאן בחריפות נגד המחלוקת שדגל עושים בירושלים שיכלה להימנע עם קצת גמישות. ברגע שאתה מתנשא קצת על השני ציבור כמו דגל שהיום הוא ציבור ענק, לא ילך אחריך באש ובמים , ומחלוקת זה דבר הכי נורא.
פך שמן כתב:אני פה כתב:לדעתך דגל צריכה לקבל בכנסת 2 מנדטים? ובעירייה 5,3 לטובת אגודה זה נקרא אצלך אמת ויושר, הרי אתה יודע לבד שזה לא נכון, אני בעד שיויון וכבוד הדדי והאמת והשלום אהבו. אני הראשון שזעקתי כאן בחריפות נגד המחלוקת שדגל עושים בירושלים שיכלה להימנע עם קצת גמישות. ברגע שאתה מתנשא קצת על השני ציבור כמו דגל שהיום הוא ציבור ענק, לא ילך אחריך באש ובמים , ומחלוקת זה דבר הכי נורא.
עד שהגיע כאן איזה חסיד שמחזיר לכם את הכבוד והשפיות, גם אותו אתם רומסים, תרגיעו, הוא מדבר ישר ולעניין
משולש כתב:עקיב'לה כתב:אני לא יודע למי יש יותר מצביעים, כי השאלה היא לא למי יותר אנשים אלא יותר מצביעים. אבל יעידו כולם כי לא על עצם הפילוג יצא הקצף שלי ושל רבים אחרים אלא על צורת הקמפיין.
סוף סוף לפחות יש שלום בינינו כאן בפורום!! המחלוקת בינינו היא רק על הקמפיין.
אם אני הייתי הקופירייטר שמכין את הסלוגנים והסיסמאות כנראה הייתי בוחר קמפיין שונה.
בכל אופן (שלא להקניט, אלא לתועלת העניין) אני שואל אותך מה הקמפיין הראוי לדעתך שדגל היו צריכים לעשות? (אולי אתה בכוונה לא רוצה לומר כדי לדפוק את דגל שישארו עם הקמפיין הבכייני ויפסידו???)
בתודה מראש
א יודעלע כתב:משולש כתב:עקיב'לה כתב:אני לא יודע למי יש יותר מצביעים, כי השאלה היא לא למי יותר אנשים אלא יותר מצביעים. אבל יעידו כולם כי לא על עצם הפילוג יצא הקצף שלי ושל רבים אחרים אלא על צורת הקמפיין.
אם אני הייתי הקופירייטר שמכין את הסלוגנים והסיסמאות כנראה הייתי בוחר קמפיין שונה.
בכל אופן (שלא להקניט, אלא לתועלת העניין) אני שואל אותך מה הקמפיין הראוי לדעתך שדגל היו צריכים לעשות? (אולי אתה בכוונה לא רוצה לומר כדי לדפוק את דגל שישארו עם הקמפיין הבכייני ויפסידו???)
בתודה מראש
חילוקי הדיעות בינינו אינו רק על הקמפיין,
בעיני לפחות.
הקמפיין זו התוצאה של הגישה שלכם שהיא מאוד לא הוגנת כבר מלפני שנה,
וזה עוד לפני שמדברים על הזמן והאופן בו הם ביטלו ברגע האחרון הסכמים.
בעיני התנהגות לא יפה ולא נכונה.
פך שמן כתב:א יודעלע כתב:משולש כתב:עקיב'לה כתב:אני לא יודע למי יש יותר מצביעים, כי השאלה היא לא למי יותר אנשים אלא יותר מצביעים. אבל יעידו כולם כי לא על עצם הפילוג יצא הקצף שלי ושל רבים אחרים אלא על צורת הקמפיין.
בתודה מראש
בעיני לפחות.
מה התחדש לפני שנה, לדעתי דגל זועקת את זעקתה בירושלים כבר 5 שנים
א יודעלע כתב:פך שמן כתב:א יודעלע כתב:משולש כתב:עקיב'לה כתב:אני לא יודע למי יש יותר מצביעים, כי השאלה היא לא למי יותר אנשים אלא יותר מצביעים. אבל יעידו כולם כי לא על עצם הפילוג יצא הקצף שלי ושל רבים אחרים אלא על צורת הקמפיין.
בתודה מראש
בעיני לפחות.
מה התחדש לפני שנה, לדעתי דגל זועקת את זעקתה בירושלים כבר 5 שנים
כן, נכון.
מיום אחרי הבחירות.
לפני הבחירות היא משום לא זעקה את זעקתה....
פך שמן כתב:רשע מרושע שכמוך [סליחה על הביטוי...]
מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
ואני לא רוצה לספר כאן עד כמה הסכים להשפיל את כבודו וללכת לאדמו"ר שצעיר ממנו בשלושים שנה ויותר ולא נפתחה לו הדלת....
פך שמן כתב:מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
ואני לא רוצה לספר כאן עד כמה הסכים להשפיל את כבודו וללכת לאדמו"ר שצעיר ממנו בשלושים שנה ויותר ולא נפתחה לו הדלת....
1010 כתב:פך שמן כתב:מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
שקר...
אין דבר כזה שסוגרים דלת בפני הגראי"ל.
ובפרט אחרי שידועה ההערכה הרבה שהיה לאדמו"ר כלפי הגראי"ל, רק שאמר מקודם שיהיה ברור שדעתו נגד משה ליאון כשליחו ש להרשע אביגדור ליברמן מנוי וגמור עימו, ולא יורה להצביע עבורו.
ומשכך כבר לא הגיע בגראי"ל כי לא היה על מה.
מסתמא לשיטתך היה יותר כבוד אם לא היו מגלים זאת להגראי"ל, והיה טורח לחינם לנסות לשכנע?
א יודעלע כתב:פך שמן כתב:רשע מרושע שכמוך [סליחה על הביטוי...]
מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
את זעקת דגל המורמסת תחת רגלי אגודת ישראל?
תוכל להביא לי הקלטה?
פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
שקר...
ובפרט אחרי שידועה ההערכה הרבה שהיה לאדמו"ר כלפי הגראי"ל, רק שאמר מקודם שיהיה ברור שדעתו נגד משה ליאון כשליחו ש להרשע אביגדור ליברמן מנוי וגמור עימו, ולא יורה להצביע עבורו.
מסתמא לשיטתך היה יותר כבוד אם לא היו מגלים זאת להגראי"ל, והיה טורח לחינם לנסות לשכנע?
אל תטייח בבקשה, וכי הגראי"ל לא ידע שהוא שלוחו של ליברמן ובכ"א תמך בו, אדרבה אם היו אומרים לגראי"ל שבעלז קבלו הקצאה מברקת הוא לא היה בא כי הוא ידע שאין על מה לדבר, הוא בא רק בגלל שכנראה אמרו לו שיש לאדמ"ור בעיה אישית עמו
א יודעלע כתב:פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
שקר...
אל תטייח בבקשה, וכי הגראי"ל לא ידע שהוא שלוחו של ליברמן ובכ"א תמך בו, אדרבה אם היו אומרים לגראי"ל שבעלז קבלו הקצאה מברקת הוא לא היה בא כי הוא ידע שאין על מה לדבר, הוא בא רק בגלל שכנראה אמרו לו שיש לאדמ"ור בעיה אישית עמו
לא מטייחים
מותר לאדמו"ר מבעלזא לחשוב אחרת מהגראי"ל שטיינמן (ולא רק בגלל הקצאות)
הגם שאתה לא יכול להכחיש שהיתה בין שניהם ידידות והערכה.
פך שמן כתב:אין בעיה, רק האשמות שאתה האשמת אין להם כל הגיון,
רק שתראה איך מרן זצ"ל חרד בהיותו למעלה מגיל 100 על קדושת העיר,
א יודעלע כתב:פך שמן כתב:אין בעיה, רק האשמות שאתה האשמת אין להם כל הגיון,
רק שתראה איך מרן זצ"ל חרד בהיותו למעלה מגיל 100 על קדושת העיר,
אל תטייח לי דברים במשפטים חסרי הגיון כמו שכתבת לעיל.
תוכל להגיד לי אילו האשמות שהבאתי אין בהם הגיון?
כמו"כ אשמח אם תסביר לי,
מי בדיוק לא נתן לכם לדבר פעם שעברה?
אם היה חשש שאכן יקבלו רק 8 מנדטים, הייתם אמורים לדעת מראש שיהיה לכם רק 3 נציגים,
מי בדיוק הפריע לכם להיפרד אז? לצעוק חמס? לבקש שוויון?
למה התחלתם לדבר על זה רק אחרי הבחירות?
(אולי רציתם להרדים את השטח שלא יחשבו שעץ כ"כ גדולים?)
אני פה כתב:לפי החשבון שלי מדד למנדט צפוי להיות 7,500 קול.
פך שמן כתב:1010 כתב:פך שמן כתב:מרן הגראי"ל שטיינמן במרום גילו טרח ונסע עד לירושלים וזעק את זעקתו הבית בוער.......
שקר...
א יודעלע כתב:לא האשמתי אף בן בית!
צר לי, אבל מכל דבריך נוטפת הרגשת הרש הנגזל, והאשמת השני כאילו רמסנו אתכם לגמרי.
הנה אתה בעצמך מודה שבפעם הקודמת הייתם עסוקים במלחמות אחרות,
אולי מן הראוי היה שאגודה ישתוו איתכם גם מבלי שתדרשו,
אבל אין זה כצעקתה.
אנחנו לא רומסים אתכם,
אנחנו לא נלחמים בכם,
לא משתמשים בכם ככח.
אפילו הרב סולוביציק אמר שהצד השני לא נגרר למחלוקת
וביקש מיכם לא להיגרר...
אני מקווה שבבחירות הקרובות תיווכח שהפער בינינו, גם בבחירות האחרונות לא היה כ"כ גדול כמו שחשבתם,
אבל ככל הנראה זה לא יעזור לך גם אז להפרד מהשנאה ומהקנאה...
פך שמן כתב:א יודעלע כתב:לא האשמתי אף בן בית!
צר לי, אבל מכל דבריך נוטפת הרגשת הרש הנגזל, והאשמת השני כאילו רמסנו אתכם לגמרי.
הנה אתה בעצמך מודה שבפעם הקודמת הייתם עסוקים במלחמות אחרות,
אולי מן הראוי היה שאגודה ישתוו איתכם גם מבלי שתדרשו,
אבל אין זה כצעקתה.
אנחנו לא רומסים אתכם,
אנחנו לא נלחמים בכם,
לא משתמשים בכם ככח.
אפילו הרב סולוביציק אמר שהצד השני לא נגרר למחלוקת
וביקש מיכם לא להיגרר...
אני מקווה שבבחירות הקרובות תיווכח שהפער בינינו, גם בבחירות האחרונות לא היה כ"כ גדול כמו שחשבתם,
אבל ככל הנראה זה לא יעזור לך גם אז להפרד מהשנאה ומהקנאה...
השבוע בכנס בחירות אמר הרב סאלוביציק שישיבו איתו אנשים מאגו"י ואמרו לו בריצה נפרדת יהיה מחלוקת ח"ו אז הוא אמר להם אני מבטיח שבכל מה שקשור להתנהלות דגל לא יהיה מחלוקת סיים ר"ב ביינתיים הם עומדים בהבטחה שלהם ואנו עומדים בהבטחה שלנו.... וד"ל
אני פה כתב:שמעתי הערב את ליצמן בראיונות בקול חי וקול ברמה הוא נשמע לוחמני מאוד, אבל לטעמי כך לא מדבר שליח ציבור ועוד ראש יהדות התורה, תסביר את עצמך למי יש יותר סיכויים מה הסיכונים בפילוג. רק דבר אחד הולכים עם יוסי דייטש עד הסוף ואם יעלה חילוני שיעלה, העיקר שאנחנו לא נתקפל. לא נשמע טוב. חבל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: [G] ו־78 אורחים