עוף קפוא-עוף טרי

בפורום מקצועי זה תוכלו לשאול כל שאלה בתחום בריאות הגוף, רפואה, רפואה טבעית ותרופות. ד"ר יעל טוקצ'ינסקי מומחית לרפואה משלימה, תענה על שאלותיכם. ייעוץ בפורום בשום אופן אינו מחליף בדיקה/ייעוץ/טיפול מקצועי. פרופיל מלא

מנהל: יעל טוקצ'ינסקי

עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 11 נובמבר 2015, 12:00

שלום ד"ר יעל,
ידוע לי שבשר קפוא מכיל מים, צבע וחומרים שינפחו ויראו אותו טרי, ולכן אני קונה בשר טרי [וגם זה פעם בחצי שנה לחג]
אני מעדיפה גם עוף טרי ולאחרונה נשאלתי מה בין עוף טרי לקפוא מבחינה בריאותית, תדעי לענות לי?
תודה.
חיננית
 
הודעות: 3433
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 נובמבר 2015, 14:01

חיננית כתב:שלום ד"ר יעל,
ידוע לי שבשר קפוא מכיל מים, צבע וחומרים שינפחו ויראו אותו טרי, ולכן אני קונה בשר טרי [וגם זה פעם בחצי שנה לחג]
אני מעדיפה גם עוף טרי ולאחרונה נשאלתי מה בין עוף טרי לקפוא מבחינה בריאותית, תדעי לענות לי?
תודה.







כל בשר מכיל היום הורמונים, אנטיביוטיקה, פוספטים, הורמוני סטרס ומה לא. מים - זה החלק הטוב שהוא מכיל...
בשר "טרי" מכיל יותר חיידקים וגם לא תמיד "טרי": לפעמים זה בשר קפוא שהפשירו וממש לא תמיד שומרים על כללי ההפשרה.

בשר שהפשירו מספר פעמים – חסר ערכים תזונתיים ומסוכן לבריאות עקב שינויים כימיים שהתרחשו בו בעקבות הפשרה חוזרת. אין לנו שום דרך לברר ולדעת בוודאות, האם בשר קפואה שאנו קונים הוקפא רק פעם אחד.

בשר שנמכר כטרי זהו לפעמים בשר קפוא שהופשר וכעת נמכר כטרי. גם את זה אין לכם דרך לבדוק ולדעת בוודאות.

סיבת ההשמנה של האוכלוסייה – זה לא רק חלב ומוצריו, אלא גם בשר ממולא בהורמונים.
נכון שבבשר קפוא יש כמות מסוימת של קרח (אם כי בכמות הרבה יותר פחותה ממה שאנחנו רואים בדגים...), אך גם בבשר טרי יש נוזל שמזריקים אל תוך הבשר (הוא מגדיל את הנפח וגורם לאשליה שבשר יותר טרי ממה שהוא) וחומרים נוספים, אם כי בזכות תהליך ההכשרה שהבשר עובר אצלנו יש פחות הזרקות מאשר אצל הגויים, שם יותר מ2/3 של בשר אינו בשר, אלא כימיקלים שונים.

בשר ממולה בפוספטים – פריך.
בשר לא טרי משאיר גומה אחרי שלוחצים עליו עם אצבע.
בשר אחרי הזרקות - נפוח

בשר שהופשר והוקפא שנית בצבע בורדו-מלוכלך או אפור עם כתמים כהים בצדדים. בזמן ההפשרה יוצאים ממנו מים צבועים
בשר ממעולה בהורמונים הוא פריך וצבעו - אדום-חגיגי. אם קחו חתיכה קטנטנה ותשרפו – לריח יהיה ריח לוואי של גומי.
בשר הופשר – רטוב.
להפשרת הבשר יש להכניס אותו למספר שעות למקרר.
כשקונים בשר טרי – תבדקו אישור וטרינרי, בשר צריך לעבור בדיקה וטרינרית באותו יום או יום קודם, על האישור צריך להיות תאריך, חתימה וחותמת. אם למוכר אין אישור כזה, אתם לא יודעים איזה זיהומים אתם מכניסים יחד עם הבשר הזה.


לא הבנתי, מה את מצפה לשמוע, לכן אם לא עניתי - תדייקי, בבקשה בשאלה.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי מורה צדק » 12 נובמבר 2015, 15:21

סתם לידיעה בעלמא
המבינים באוכל יכלו להגיד שהטרי באמת יותר טעים
זה באמת הסיבה שבפסח האוכל יותר טעים "כי הכול טרי" כולל התבלינים
יום טוב ושמח
מורה צדק
 
הודעות: 360
הצטרף: 06 יולי 2015, 19:48
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 נובמבר 2015, 15:55

גדל כבר דור שלם, שאין לו מושג לא מה זה טרי, לא מה זה אמיתי, לא יודעים שלדברים היה טעם, ריח, מרקם..... היום כל הטעמים - טעמי תוספי טעם, וריחות - ריחות של תוספי ריח....
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 12 נובמבר 2015, 15:58

על טעם ועל ריח אין להתווכח... :lol:
[סתם, גם אני התחלתי לאכול יותר בריא. היום כנראה סיימתי סופית עם הנקניקיות האחרונות שהיו במקפיא]...
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
הודעות: 14056
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 נובמבר 2015, 16:01

יאיר כתב:על טעם ועל ריח אין להתווכח... :lol:
[סתם, גם אני התחלתי לאכול יותר בריא. היום כנראה סיימתי סופית עם הנקניקיות האחרונות שהיו במקפיא]...



ישר כוח! שיהיה לך לבריאות!
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי מורה צדק » 12 נובמבר 2015, 17:20

בדגים למשל
אני הפסקתי לקנות קפוא
אני מנסה בכל דרך אפשרית להשיג רק טרי,
וזה קרה מאז הפעם האחרונה שאכלתי טרי וזה היה בלי השואה לקפוא
לא נוגע היום בדג קפוא
יום טוב ושמח
מורה צדק
 
הודעות: 360
הצטרף: 06 יולי 2015, 19:48
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 12 נובמבר 2015, 17:56

למה? לא בריא? (ד"ר יעל מאשרת?)

הבנתי שבדגים קפואים של תנובה (פילה אמנון) אין תוספי מים ושאר דברים.
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
הודעות: 14056
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 נובמבר 2015, 18:22

יאיר כתב:למה? לא בריא? (ד"ר יעל מאשרת?)

הבנתי שבדגים קפואים של תנובה (פילה אמנון) אין תוספי מים ושאר דברים.



עי תופי מים, זה לא שייך לעניין. תוספי מים - זה עניין של מחיר: מעצבן לשלם על מים מחיר של דגים. אבל אנחנו מדברים עכשיו על הצד הבריאותי, לא על הצד הכלכלי של העניין. הים מזוהם בצורה קיצונית. דגי מים מתוקים מגדלים בברכות בתמיסה של אנטיביוטיקה וחומרים שונים (רשימתם ארוכה מאד!) שאמורים לשמור את הדגים ממות ומהידבקויות בכל מיני דברים מהם יכולים לסבול הדגים וכן לגרום להם לגדול ולהשמין כמה שיותר מהר. מי שאוכל את הדגים האלה יחד אתם אוכל את כל החומרים האלה והם בכלל לא תורמים לבריאותם. ממש לא. כך שיש אומרים שאין לצרוך דגים כלל על אף כל הדברים הטובים שעדיין יש בהם, י את הדברים הטוביןם הללו כבר נמצאים במיעוט.

אני לא חושבת שחייבים לשלול דגים בכלל, פשוט צריך לאכול לא את כל הדגים אלא רק את הסוגים שמביאים אלינו מהים הצפון שהוא עדיין נחשב ליחסית נקי אקולוגית.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יאיר » 12 נובמבר 2015, 18:26

בקיצור קשה למצוא היום אוכל בריא באמת...
(ואת כל הבריא והירוק הזה אני לא אוהב וגם ככה אני מפונק באוכל...)
בבקשה להעלות רק סרטונים ראויים, כשרים וצנועים ב-100%.
הנתקל בסרטון בעייתי, בבקשה לדווח בפרטי או בסימון '!', יישר כח!
סמל אישי של המשתמש
יאיר
מנהל ראשי
 
הודעות: 14056
הצטרף: 18 אפריל 2013, 23:43
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 12 נובמבר 2015, 20:38

יאיר כתב:בקיצור קשה למצוא היום אוכל בריא באמת...
(ואת כל הבריא והירוק הזה אני לא אוהב וגם ככה אני מפונק באוכל...)


אם לדבר על דגים, אז דגי ים צפון, הם גם דגים בריאים ביותר וגם בחזקת נקיים אקולוגית - לפחת בינתיים.אבל טריים נוכל לאכלם בדניה ונורבגיה, לא בארץ...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי נחל » 12 נובמבר 2015, 21:13

לידיעה בעלמא
עצם החיים זה לא דבר בריא
והא ראיה שכולם בסוף מתים
נחל
 
הודעות: 202
הצטרף: 16 ינואר 2015, 04:22
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי מורה צדק » 13 נובמבר 2015, 00:35

נחל כתב:לידיעה בעלמא
עצם החיים זה לא דבר בריא
והא ראיה שכולם בסוף מתים

ניסתי לצחוק לא הצלחתי
יום טוב ושמח
מורה צדק
 
הודעות: 360
הצטרף: 06 יולי 2015, 19:48
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 15 נובמבר 2015, 12:29

תודה רבה!
כל מה שאמרת על הבשר הכוונה היא גם לעוף??

לגבי הטעם, כבר כמה מבוגרות אמרו לי זאת :(

אשמח לרשימה של דגי ים צפוניים.
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3433
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 15 נובמבר 2015, 15:43

חיננית כתב:תודה רבה!
כל מה שאמרת על הבשר הכוונה היא גם לעוף??

לגבי הטעם, כבר כמה מבוגרות אמרו לי זאת :(

אשמח לרשימה של דגי ים צפוניים.



דגי ים צפונים בסדר יורד:
סלומון,
סרדינים,
טונה (לא לגברים צעירים),
מקרל,
הרינג (לא לחולי הכליות ולא לחולי לחץ דם גבוה מאי-ספיקת הכליות)
שפרוטים
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי מישהי מירושלים » 20 נובמבר 2015, 08:52

לגבי בשר;
בקר מפוצץ בהורמונים.
עופות לא מפגרים הרבה אחריהם בכמות הזריקות והאנטיביוטיקה. (והכבד, שמסנן את הרעלים, סופג את כל הזבל הזה! זהירות!)
הודו - הכי בריא, לעת עתה. עד כמה שידוע לי, לא מחסנים אותם ולא מנפחים אותם כמו העופות.
אין לי חתימה.
סמל אישי של המשתמש
מישהי מירושלים
 
הודעות: 12951
הצטרף: 08 נובמבר 2012, 19:51
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 20 נובמבר 2015, 15:08

מישהי מירושלים כתב:לגבי בשר;
בקר מפוצץ בהורמונים.
עופות לא מפגרים הרבה אחריהם בכמות הזריקות והאנטיביוטיקה. (והכבד, שמסנן את הרעלים, סופג את כל הזבל הזה! זהירות!)
הודו - הכי בריא, לעת עתה. עד כמה שידוע לי, לא מחסנים אותם ולא מנפחים אותם כמו העופות.



כן, היום בשר - זה פצצה שמתקתקת כבר בקול רם...
לגבי הודו - תלוי איפה את קונה.
בכל גידול תעשייתי אי- אפשר למנוע שימוש באנטיביוטיקה וכדו' פשוט מרוב צפיפות בה גדלים העופות. ולקבל תוצאות מהירות בלי הורמונים גם אי-אפשר. אם יש לך מקום, בו הודו מסתובבים כו פעם ובמשך כמה שנים אוכלים את המזון הטבעי שלהם ואוגרים את בשרם ואת משקלם, אז כן, מצאת מקום טוב לקנות הודו...
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי בן יוסף » 29 מאי 2016, 11:35

ממקור מוסמך שמעתי שהודו מקבלים פי שלש ! חיסונים משאר העופות
בן יוסף
 
הודעות: 65
הצטרף: 22 אוקטובר 2013, 16:46
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 18 ספטמבר 2016, 00:48

לאחרונה ראיתי שמוכרים ברשת חרדית עופות אורגניים [ב26.90]
כתוב על האריזה גדל ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, תזונה צמחית בלבד. איך אפשר לבדוק אמינות?
וגם האם זה אומר שעופות 'רגילים' ניזונים ממשהו שאינו צומח? מביאים להם תירס לא?
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3433
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 18 ספטמבר 2016, 01:41

חיננית כתב:לאחרונה ראיתי שמוכרים ברשת חרדית עופות אורגניים [ב26.90]
כתוב על האריזה גדל ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, תזונה צמחית בלבד. איך אפשר לבדוק אמינות?
וגם האם זה אומר שעופות 'רגילים' ניזונים ממשהו שאינו צומח? מביאים להם תירס לא?



אם יש עופות כאלה - זה נהדר!
אגב, אם הם אוכלים תזונה צמחית, סביר להניח שביצים שלהם מכילים יותר אומגה-3. אז מעניין, אם במשקים שמגדלים אותם יש גם ביצים.
לבדוק אפשר רק במעבדה.
או שתלך למקום גידולם ותבדוק במו עיניך.
עד כמה שהבנתי, נותנים להם לאכול כל מיני דברים, כולל פסולת שנוצרת בתעשיית הבשר, הדגים והעופות.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 07 ספטמבר 2018, 08:52

אני בענין הקפוא-טרי עכשיו..
מה צריך לקנות- עופות קפואים או טריים? מה יותר טוב מבחינה בריאותית?
לפי התשובה על הבשר, אני מקישה שעדיף לקנות עופות קפואים. זה נכון?
[והלואי שיהיו עופות אורגניים זמינים יותר]
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3433
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי יעל טוקצ'ינסקי » 07 ספטמבר 2018, 10:46

חיננית כתב:אני בענין הקפוא-טרי עכשיו..
מה צריך לקנות- עופות קפואים או טריים? מה יותר טוב מבחינה בריאותית?
לפי התשובה על הבשר, אני מקישה שעדיף לקנות עופות קפואים. זה נכון?
[והלואי שיהיו עופות אורגניים זמינים יותר]



לגבי עופות אורגניים - סיפרו כאן בפורום שראו אותם בבני ברק בהשגחה טובה!
סיפרתי לכמה אנשים ואכן - מצאו וקנו!

לגבי קפוא-טרי. תראי, אם תעשי כפי שעשינו בזמנו: קונה עוף,מביאה לשויחט, חורת אתו הביתה, מכשירה - ומכינה. אז טרי זה טוב. כי זה באמת טרי. את אוכלת מספר שעות לאחר השחיטה, בדרך זה במלח...
היום אני בעד קפוא.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי (PhD - ד"ר לנטורופתיה),
מחברת "בריאות האישה ברפואה המשלימה",
"בריאות הגבר ברפואה המשלימה"
"סיפורים מהקליניקה",
"אסטרולוגיה לכל עת"
"קל להיות בריא"
http://www.yaelclinic.co.il/
יעל טוקצ'ינסקי
 
הודעות: 2085
הצטרף: 12 אוגוסט 2013, 14:47
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב

Re: עוף קפוא-עוף טרי

הודעה שלא נקראהעל ידי חיננית » 07 ספטמבר 2018, 11:08

תודה.
חיננית
 
{ AUTHOR_TOPIC }
הודעות: 3433
הצטרף: 07 נובמבר 2012, 17:00
{ TOPIC_AUTHOR }
{ THANKS }: { THANKS_TIME }
{ THANKED }: ב


חזור אל ונשמרתם לנפשותיכם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים